Receptas / 4B. Festbier
Informacija
Parametrai
OG:
1.057
|
|
FG:
1.011
|
|
ABV:
6.0 %
|
|
IBU:
24
|
|
EBC:
13
|
|
IBU/OG:
0.42
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 6.000 | 75.0 | |
BEST Vienna salyklas | 9.0 | 1.100 | 13.8 | |
BEST Munich salyklas | 15.5 | 0.800 | 10.0 | |
BEST Caramel Munich II salyklas | 121.9 | 0.100 | 1.3 | |
8.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Hallertau Mittelfruh | 3.8 | 50 | 60 | |
Hallertau Mittelfruh | 3.8 | 35 | 20 | |
85 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast 2206: Bavarian Lager | 13.0 | 80 |
Pastabos
Vanduo:
Ca:29, Mg:4, Na:1 Cl:34 SO4:29
Ca:29, Mg:4, Na:1 Cl:34 SO4:29
Salinimas:
pH - 5.3
pH - 5.3
50°C - 15 min.
62°C - 45 min.
71°C - 30 min.
78°C -> out
62°C - 45 min.
71°C - 30 min.
78°C -> out
Virimas 90 min.
Po virimo 30 min aeracija.
Po virimo 30 min aeracija.
Fermentacijos pradžia prie 11°C -> po 3-4 dienų keliam iki 13°C -> fermentacijos pabaigoj kelioms dienoms keliam iki 16-17°C -> Kai nėra diacetilo per kelias dienas numetam temperatūrą iki 1°C -> Skaidrinimas -> Po 2 dienų nupilam nuo mielių -> Lageriavimas bent 6 savaites -> Karbonizacija 2.3- 2.4