Informacija

Kiekis:
28 litrai
Efektyvumas:
65 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. kovo 25 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. balandžio 24 d.

Parametrai

OG:
1.057
FG:
1.011
ABV:
6.0 %
IBU:
24
EBC:
13
IBU/OG:
0.42
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 6.000
BEST Vienna salyklas 9.0 1.100
BEST Munich salyklas 15.5 0.800
BEST Caramel Munich II salyklas 121.9 0.100
      8.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertau Mittelfruh 3.8 50 60
Hallertau Mittelfruh 3.8 35 20
      85  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast 2206: Bavarian Lager 13.0 80

Pastabos

Vanduo:
Ca:29, Mg:4, Na:1  Cl:34  SO4:29

Salinimas:
pH - 5.3
50°C - 15 min.
62°C - 45 min.
71°C - 30 min.
78°C -> out

Virimas 90 min.
Po virimo 30 min aeracija.

Fermentacijos pradžia prie 11°C -> po 3-4 dienų keliam iki 13°C -> fermentacijos pabaigoj kelioms dienoms keliam iki 16-17°C -> Kai nėra diacetilo per kelias dienas numetam temperatūrą iki 1°C -> Skaidrinimas -> Po 2 dienų nupilam nuo mielių -> Lageriavimas bent 6 savaites -> Karbonizacija 2.3- 2.4

Prisijungę aludariai