Informacija

Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
77 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. kovo 24 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. sausio 11 d.

Parametrai

OG:
1.060
FG:
1.015
ABV:
5.9 %
IBU:
32
EBC:
23
IBU/OG:
0.53
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Apdovanojimai

  • Atviro Alaus Taurė 2012

    2012 m. gegužės 27 d.
    Vieta: I
    Kategorija: Belgiški ir prancūziški eliai
    Surinkti taškai: 22.50

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto 5.0 5.000
Invertuotas Cukrus 70.1 0.250
CaraPils 5.0 0.200
Special B 400.3 0.100
Aroma 250.2 0.100
      5.650

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Stella 30.0 15 30
      15  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
WYEAST Belgian Abbey 1214 (1.5 L Starteris, 1.030 OG) 0.0 75

Pastabos

2 kg bazinio, 3 L/kg, 15 min. dekokcija;
3 kg bazinio, 2 L/kg, ±50-55C protein rest;
64-66C 60 min.
1/3 dekokcija 15 min.
72-74C - 15 min.

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

6.8

(1 balsas)

Komentarai

  • Artis

    2012 m. Rugpjūčio 2 d.
    Skamba labai neblogai. Gerai, kad saldokas. Bręstant sausės, bet vistiek turės alaus kūno. Jei dabar jau skanus, tai pastovėjęs iš vis bus liuks :)
  • Gytis

    2012 m. Rugpjūčio 18 d.
    @Maistra
    Arba per anksti išpilstei, arba per daug užgazavai. Jeigu netingi užsiimti, gali po truputį gazą nuleisti iš butelių. Atidarai, truputį putos nubėga, vėl uždarai. Tik prieš ti šaldytuve reikėtų porą dienų palaikyti, nes kitaip pusę butelio išbėgs.
  • Artis

    2012 m. Rugpjūčio 19 d.
    Džiaugiuosi :) Palaikyk tą butelaitį ilgesniam laikui pvz. 1-2 mėn. Geriausia iki kokios ypatingos progos. Tau duos daugiau supratimo kaip alus keičiasi laikui bėgant. Ir prieš vartotojimą pasinaudok Gyčio patarimu dėl šaldytuvo. Tik supilstęs į tauręs luktelėk, truputi sušils ir atsiskleis visu gražumu :)
  • AJ

    2013 m. Sausio 9 d.
    Durnas klausimas bet visvien, ar man pavyktų šį procesą atlikt su čia nurodytais kiekiais turint tik 18 l virimo puodą (+- keli kiti puodai 6 l sumoj) ir fermentacijos bačka? Esu visai žalias, bet žingeidus :))
  • Artis

    2013 m. Sausio 9 d.  
    Tikrai pavyks.
    Gali, skaičiuoklės pagalba, prisitaikyti mažesnį kiekį pvz. 18 L.
    Atitinkamai persiskaičiuos salyklai.
    Pats naudoju 23L puodą ir pagalbinį 7L. Didžioji dalis (apie 18L) didžiajame, likusi dalis misos mažesniame.
    Salinimui naudoju šaltkrepšį arba didesnį puodą. Dekokcijai mažesni arba didesnį priklausomai nuo mentalo kiekio, kurį noriu užvirint.
    Salinti gali savo 18L puode, o dekokcija atlikti mažesniuose.
    Apynius gali pakeisti pvz. Willamette arba ekstrmalesniais Nelson Sauvin, kurių galima įsigyti iš savasalus.lt.
    Klausk, mielai atsakysiu.
Prisijungę aludariai