Receptas / StellaB
Informacija
Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
77 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. kovo 24 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. sausio 11 d.
Parametrai
OG:
1.060
|
|
FG:
1.015
|
|
ABV:
5.9 %
|
|
IBU:
32
|
|
EBC:
23
|
|
IBU/OG:
0.53
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto | 5.0 | 5.000 | 88.5 | |
Invertuotas Cukrus | 70.1 | 0.250 | 4.4 | |
CaraPils | 5.0 | 0.200 | 3.5 | |
Special B | 400.3 | 0.100 | 1.8 | |
Aroma | 250.2 | 0.100 | 1.8 | |
5.650 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Stella | 30.0 | 15 | 30 | |
15 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
WYEAST Belgian Abbey 1214 (1.5 L Starteris, 1.030 OG) | 0.0 | 75 |
Pastabos
2 kg bazinio, 3 L/kg, 15 min. dekokcija;
3 kg bazinio, 2 L/kg, ±50-55C protein rest;
64-66C 60 min.
1/3 dekokcija 15 min.
72-74C - 15 min.
3 kg bazinio, 2 L/kg, ±50-55C protein rest;
64-66C 60 min.
1/3 dekokcija 15 min.
72-74C - 15 min.
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
6.8
(1 balsas)
Komentarai
-
Artis
2012 m. Rugpjūčio 2 d.Skamba labai neblogai. Gerai, kad saldokas. Bręstant sausės, bet vistiek turės alaus kūno. Jei dabar jau skanus, tai pastovėjęs iš vis bus liuks :) -
Gytis
2012 m. Rugpjūčio 18 d.@Maistra
Arba per anksti išpilstei, arba per daug užgazavai. Jeigu netingi užsiimti, gali po truputį gazą nuleisti iš butelių. Atidarai, truputį putos nubėga, vėl uždarai. Tik prieš ti šaldytuve reikėtų porą dienų palaikyti, nes kitaip pusę butelio išbėgs. -
Artis
2012 m. Rugpjūčio 19 d.Džiaugiuosi :) Palaikyk tą butelaitį ilgesniam laikui pvz. 1-2 mėn. Geriausia iki kokios ypatingos progos. Tau duos daugiau supratimo kaip alus keičiasi laikui bėgant. Ir prieš vartotojimą pasinaudok Gyčio patarimu dėl šaldytuvo. Tik supilstęs į tauręs luktelėk, truputi sušils ir atsiskleis visu gražumu :) -
AJ
2013 m. Sausio 9 d.Durnas klausimas bet visvien, ar man pavyktų šį procesą atlikt su čia nurodytais kiekiais turint tik 18 l virimo puodą (+- keli kiti puodai 6 l sumoj) ir fermentacijos bačka? Esu visai žalias, bet žingeidus :)) -
Artis
2013 m. Sausio 9 d.Tikrai pavyks.
Gali, skaičiuoklės pagalba, prisitaikyti mažesnį kiekį pvz. 18 L.
Atitinkamai persiskaičiuos salyklai.
Pats naudoju 23L puodą ir pagalbinį 7L. Didžioji dalis (apie 18L) didžiajame, likusi dalis misos mažesniame.
Salinimui naudoju šaltkrepšį arba didesnį puodą. Dekokcijai mažesni arba didesnį priklausomai nuo mentalo kiekio, kurį noriu užvirint.
Salinti gali savo 18L puode, o dekokcija atlikti mažesniuose.
Apynius gali pakeisti pvz. Willamette arba ekstrmalesniais Nelson Sauvin, kurių galima įsigyti iš savasalus.lt.
Klausk, mielai atsakysiu.
Atviro Alaus Taurė 2012
2012 m. gegužės 27 d.