Receptas / Fest
Informacija
Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
80 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. kovo 26 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. gegužės 20 d.
Parametrai
OG:
1.050
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
4.8 %
|
|
IBU:
20
|
|
EBC:
13
|
|
IBU/OG:
0.40
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 3.150 | 63.0 | |
BEST Vienna salyklas | 9.0 | 1.000 | 20.0 | |
BEST Munich Dark salyklas | 28.0 | 0.500 | 10.0 | |
BEST Chit salyklas | 2.5 | 0.250 | 5.0 | |
BEST Caramel Munich II salyklas | 122.0 | 0.100 | 2.0 | |
5.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Tettnanger | 3.8 | 25 | 90 | |
Tettnanger | 3.8 | 25 | 30 | |
Tettnanger / Į vėstančią misą | 3.8 | 50 | 3 | |
100 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast 2206: Bavarian Lager / 2 litrų starteris | 100.0 | 73 |
Pastabos
Vanduo: https://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=B851DDX
Sąlinimas:
50/15
63/30
72/30
75/10
BG: 1.045 (27). Mash Eff 79%
Fermentacija: Pradžia 8°C, keliam iki 10°C, po kelių savaičių 14°C (22)
Skaitiniai:
https://www.homebrewtalk.com/forum/threads/festbier-brew-it-again-better.586507/
http://www.germanbrewing.net/docs/Brewing-Bavarian-Helles.pdf
http://forum.germanbrewing.net/viewforum.php?f=13&sid=c341e6ff829d9ffbf2758709d91af9d3
http://www.lowoxygenbrewing.com/uncategorized/cold-fermentation-practices/
Sąlinimas:
50/15
63/30
72/30
75/10
BG: 1.045 (27). Mash Eff 79%
Fermentacija: Pradžia 8°C, keliam iki 10°C, po kelių savaičių 14°C (22)
Skaitiniai:
https://www.homebrewtalk.com/forum/threads/festbier-brew-it-again-better.586507/
http://www.germanbrewing.net/docs/Brewing-Bavarian-Helles.pdf
http://forum.germanbrewing.net/viewforum.php?f=13&sid=c341e6ff829d9ffbf2758709d91af9d3
http://www.lowoxygenbrewing.com/uncategorized/cold-fermentation-practices/