Receptas / 36. su vėjeliu
Informacija
Kiekis:
31 litras
Efektyvumas:
78 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. kovo 30 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. balandžio 15 d.
Parametrai
OG:
1.048
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
5.0 %
|
|
IBU:
22
|
|
EBC:
6
|
|
IBU/OG:
0.46
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas | 3.3 | 5.200 | 83.9 | |
BEST Kvietinis salyklas | 4.8 | 0.500 | 8.1 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.500 | 8.1 | |
6.200 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham (1x naudotos) | 150.0 | 80 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Airiška kerpena | 7.0 g | Virimui | - |
Pastabos
Kada fermentacija baigėsi ir OG stabili bent 2 dienas, numetu temp iki 10c ar mažiau, per kokias 24val, tada pasidarau želatinos tirpalą vandenyje apie 65c (150ml vandens ir 1 arbatinis šaukštelis grynos želatinos 20 litrų alaus, be jokių priedų ir žinoma viskas sanitariai), supilu turinį į alų. Tada 24h ir alus skaidrus.