Receptas / Apollo apyniuotis
Informacija
Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
67 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. kovo 28 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. balandžio 26 d.
Parametrai
OG:
1.086
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
9.2 %
|
|
IBU:
264
|
|
EBC:
15
|
|
IBU/OG:
3.06
|
dominuoja apynių skonis
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Tipple | 6.0 | 5.000 | 100.0 | |
5.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Apollo (pirmas misos apyniavimas) | 19.0 | 100 | 60 | |
Apollo (sausas apyniavimas) | 19.0 | 100 | 0 | |
200 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast 3655 | PC Belgian Schelde Ale Yeast (starteris) | 900.0 | 81 |
Pastabos
Salinimas:
~66-69°C - 75 min.
--> 82˚C
Išviso 90 min.
pH ~ 5,5
Fermentacija:
Aplinkos temperatūra: ~21°C
Dėkui Maistrai už mieles.
Skubėjau virt, užtai krito efektyvumas.
Belgiškas IPA.
~66-69°C - 75 min.
--> 82˚C
Išviso 90 min.
pH ~ 5,5
Fermentacija:
Aplinkos temperatūra: ~21°C
Dėkui Maistrai už mieles.
Skubėjau virt, užtai krito efektyvumas.
Belgiškas IPA.
Peckelis
2013 m. Balandžio 29 d.Peckelis
2013 m. Balandžio 29 d.Peckelis
2013 m. Balandžio 29 d.Gytis
2013 m. Balandžio 29 d.Dainius
2013 m. Gegužės 23 d.Maistra, dėkingas už išsamų vertinimą - pats sau nekoks teisėjas. Dėl PMA, tai pirmoko buvo labai mažai ir iškart užvirė. Apyniai beveik metų senumo, nors šie ir gerai išlaiko alfa rūgštį, bet matyt vistiek paseno. Bet labiausia manau užgožia mielės - misoj kartumo tikrai buvo. Paliksiu dar vieną 0,5 butelį - rudeniui.
O bendrai tai kuo geresnis alus, tuo mažiau jo supilstau :)