Informacija

Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
67 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. kovo 28 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. balandžio 26 d.

Parametrai

OG:
1.086
FG:
1.016
ABV:
9.2 %
IBU:
264
EBC:
15
IBU/OG:
3.06
dominuoja apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Tipple 6.0 5.000
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Apollo (pirmas misos apyniavimas) 19.0 100 60
Apollo (sausas apyniavimas) 19.0 100 0
      200  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast 3655 | PC Belgian Schelde Ale Yeast (starteris) 900.0 81

Pastabos

Salinimas:
~66-69°C - 75 min.
--> 82˚C
Išviso 90 min.
pH ~ 5,5

Fermentacija:
Aplinkos temperatūra: ~21°C

Dėkui Maistrai už mieles.

Skubėjau virt, užtai krito efektyvumas.
Belgiškas IPA.

Komentarai

  • Peckelis

    2013 m. Balandžio 29 d.
    Medžiotojiškai tikiu:D
  • Peckelis

    2013 m. Balandžio 29 d.
    Yra tokys rusiškas "achotno veriu", tai ir išsiverčiau.
  • Peckelis

    2013 m. Balandžio 29 d.
    Reiks būt kur kamputy pasislėpus, bo aludaris iš manęs... Greičiau jau alugeris. Tarp kitko, veiksmo data lyg aišku, o vieta?
  • Gytis

    2013 m. Balandžio 29 d.
    Vieta - Alaus namai, Vilnius, A.Goštauto g. 8.
  • Dainius

    2013 m. Gegužės 23 d.
    Peckeli, puplaiškis gal ir karčiausias, bet ne tas, kas apynys. ir tokie kiekiai kaip tik ne švaistymas, o priešingai - jų išryškinimas yra.
    Maistra, dėkingas už išsamų vertinimą - pats sau nekoks teisėjas. Dėl PMA, tai pirmoko buvo labai mažai ir iškart užvirė. Apyniai beveik metų senumo, nors šie ir gerai išlaiko alfa rūgštį, bet matyt vistiek paseno. Bet labiausia manau užgožia mielės - misoj kartumo tikrai buvo. Paliksiu dar vieną 0,5 butelį - rudeniui.
    O bendrai tai kuo geresnis alus, tuo mažiau jo supilstau :)
Prisijungę aludariai