Receptas / Hammerschlagen (BBC 2019)
Informacija
Parametrai
OG:
1.058
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
6.3 %
|
|
IBU:
23
|
|
EBC:
17
|
|
IBU/OG:
0.40
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 5.300 | 60.9 | |
BEST Vienna salyklas | 9.0 | 2.000 | 23.0 | |
BEST Munich salyklas | 15.5 | 0.700 | 8.0 | |
BEST Rūgštinis salyklas | 5.5 | 0.400 | 4.6 | |
BEST Caramel Munich II salyklas | 123.4 | 0.300 | 3.4 | |
8.700 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Styrian Fox | 7.0 | 25 | 60 | |
Styrian Kolibri | 6.0 | 35 | 15 | |
60 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Saflager W34/70 (mielių pyragas, II-as naudojimas) | 12.0 | 83 |
Pastabos
Alus "Best Brew Challenge 2019" konkursui.
"Festbier" stiliaus AK nėra, tai pasirinkau tiesiog "Oktoberfest" kad būtų arčiau temos.
Tikrieji "Festbier" parametrai:
OG: 1.054 - 1.057
FG: 1.010 - 1.012
ABV: 5.8% - 6.3%
IBU: 18-25
EBC: 8-14
Salinimas:
Salyklą užpilti 17.2l, 57'C vandeniu, mentalas turi būti 50'C, laikyti 30 min.;
Užpilti dar 7.1l, 100'C vandens, mentalas turi būti 62'C, laikyti 30 min.;
Užpilti dar 8.3l, 100'C vandens, mentalas turi būti 70'C, laikyti 30 min.
Tekinti 80'C vandeniu.
Virti 90 min.
Fermentuoti 10-12'C temperatūroje. Po 4-6 dienų, atenuacijai pasiekus 50% (〜1.024), pakelti temperatūrą iki 18-20'C ir padaryti Diacetyl-rest 3-4 dienas. Įsitikinus, kad FG stabilizavosi, atvėsinti iki 0-4'C ir laikyti kol alus nuskaidrės (3-5 dienas).
Nupilti nuo nuosėdų ir išpilstyti į butelius (gazuoti iki 2.5 volumes). Pastatyti butelius 20-23'C patalpoje 2-3 savaitėms, kad užsigazuotų. Tada padėti į šaldytuvą kad toliau lageriuotųsi ir skaidrėtų.
---
Faktinis mentalo pH (matuota 30 min. nuo salinimo pradžios): 5.36