Receptas / Duonos gira
Informacija
Parametrai
OG:
1.028
|
|
FG:
1.021
|
|
ABV:
0.9 %
|
|
IBU:
0
|
|
EBC:
46
|
|
IBU/OG:
0.00
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Cukrus | 0.0 | 2.000 | 57.1 | |
Šventinė Norfos duona 1,5kg | 251.0 | 1.500 | 42.9 | |
3.500 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale US-05(56) | 12.0 | 25 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Džiovintos razinos | 190.0 g | Virimui | - | |
Džiovintos slyvos | 160.0 g | Virimui | - | |
Stabivit (fermentacijai stabdyt) | 13.0 g | Pirminei fermentacijai | - |
Pastabos
Duoną supjaustom riekėm ir į orkaitę paskrudinti (nebijokit daugiau paskrudint)
Džiovintas uogas į puodą su vandeniu ir verdam ~20 min.
Flame out - dedam skrudintą duoną ir paliekam per nakt.
Ryte nukošiam viską į fermentavimo kubilą, dadedam cukraus ir užduodam mieles.
Fermentuojam kol patiks skonis. uzduodam stabivit ir tikimės, kad stos fermentacija,
Mielės kietesnės už stabivit. Viskas perpilta į puodą ir užkaitinta iki 80-85 c ir atga į fermeterį skaidrėt.
Po 4 dienų vėsiame balkone į keg'ą ir CO2 iš viršaus.
Džiovintas uogas į puodą su vandeniu ir verdam ~20 min.
Flame out - dedam skrudintą duoną ir paliekam per nakt.
Ryte nukošiam viską į fermentavimo kubilą, dadedam cukraus ir užduodam mieles.
Fermentuojam kol patiks skonis. uzduodam stabivit ir tikimės, kad stos fermentacija,
Mielės kietesnės už stabivit. Viskas perpilta į puodą ir užkaitinta iki 80-85 c ir atga į fermeterį skaidrėt.
Po 4 dienų vėsiame balkone į keg'ą ir CO2 iš viršaus.