Receptas / Erstikio MAGNUM IPA
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
78 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. gegužės 9 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. gegužės 29 d.
Parametrai
OG:
1.046
|
|
FG:
1.004
|
|
ABV:
5.6 %
|
|
IBU:
44
|
|
EBC:
18
|
|
IBU/OG:
0.96
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Maltosa) | 4.0 | 3.800 | 95.0 | |
Karamelinis salyklas | 246.2 | 0.200 | 5.0 | |
4.000 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 92 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~8L / 80ºC vandens;
• 80 min ~70ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 10 dienų (aplinkos temperatūra 18ºC) +2L
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 24ºC)
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~8L / 80ºC vandens;
• 80 min ~70ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 10 dienų (aplinkos temperatūra 18ºC) +2L
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 24ºC)