Receptas / #8 Hornindal Kveik
Informacija
Kiekis:
11 litrų
Efektyvumas:
50 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. birželio 2 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. birželio 2 d.
Parametrai
OG:
1.050
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
5.2 %
|
|
IBU:
21
|
|
EBC:
18
|
|
IBU/OG:
0.41
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Briess Munich (LME) | 20.0 | 1.500 | 83.3 | |
Briess Sparkling Amber (DME) | 25.0 | 0.300 | 16.7 | |
1.800 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Centennial | 10.8 | 4 | 60 | |
Centennial | 10.8 | 5 | 30 | |
Centennial | 10.8 | 5 | 0 | |
14 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Hornindal Kveik (OYL-091) | 29.0 | 80 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Whirlfloc Tabletės 1/4 | 0.3 g | Virimui | 10 min. | |
Cukrus | 70.0 g | Buteliuose | - |
Pastabos
Fermentuot planuoju1savaite ir tada pilstyti (butelius).
Fermentuosis kazkur ~+27-29C.
Mieles sudejau +30C
Cukrus +.3% ABV
Fermentuosis kazkur ~+27-29C.
Mieles sudejau +30C
Cukrus +.3% ABV
domaso
2019 m. Birželio 2 d.Aš padariau klaidą - Kveiką irgi po savaitės išpilsčiau, bet mielių galiausiai buteliuose nusistovėjo per daug - vos ne per pirštą. Taip, Kveikas pasiekia beveik galutinį FG per 24-48 val., bet mielės po savaitės dar beveik visos aluje "skraido". Po 2 savaičių pilstyt būtų pats tas, nebent jau labai skubiai tau reikia..
Awtas
2019 m. Birželio 2 d.Dėkui už patarimą, bet greičiausiai nelabai man gausis ilgiau nei savaitę laikyt. Prasiplausiu mielių kitam kartui, tada jau dvi savaites paskirsiu kibire sėdėt.
Papildymas po savaites. Alus vis dar burbuluoja. Mielės užsikūrė per 24 val, stipriai burbuliavo 2 paras. Dabar vis dar burbuliatorius sukalba keleta kartų per minutę. Laikysiu dar 4 dienas, tada jau žiūrėsiu ar pilt.