Informacija

Kiekis:
11 litrų
Efektyvumas:
50 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. birželio 2 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. birželio 2 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.010
ABV:
5.2 %
IBU:
21
EBC:
18
IBU/OG:
0.41
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Briess Munich (LME) 20.0 1.500
Briess Sparkling Amber (DME) 25.0 0.300
      1.800

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Centennial 10.8 4 60
Centennial 10.8 5 30
Centennial 10.8 5 0
      14  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Hornindal Kveik (OYL-091) 29.0 80

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Whirlfloc Tabletės 1/4 0.3 g Virimui 10 min.
Cukrus 70.0 g Buteliuose -

Pastabos

Fermentuot planuoju1savaite ir tada pilstyti (butelius).
Fermentuosis kazkur ~+27-29C.
Mieles sudejau +30C
Cukrus +.3% ABV

Komentarai

  • domaso

    2019 m. Birželio 2 d.  
    Tavo teisė rinktis, bet galiu patart nekartot mano klaidos ir palaikyt 2 savaites ir tada pilstyt.
    Aš padariau klaidą - Kveiką irgi po savaitės išpilsčiau, bet mielių galiausiai buteliuose nusistovėjo per daug - vos ne per pirštą. Taip, Kveikas pasiekia beveik galutinį FG per 24-48 val., bet mielės po savaitės dar beveik visos aluje "skraido". Po 2 savaičių pilstyt būtų pats tas, nebent jau labai skubiai tau reikia..
  • Awtas

    2019 m. Birželio 2 d.  
    Nu va, aš kažkaip labai jau optimistiškai susigalvojau, kad per dvi su puse savaitės galiu du virimus sutalpint. Pirmas dar burbuliavo diena prieš pilstant, tikiuosi sproginėt nepradės. Šitas, turėtų greičiau fermentuotis.
    Dėkui už patarimą, bet greičiausiai nelabai man gausis ilgiau nei savaitę laikyt. Prasiplausiu mielių kitam kartui, tada jau dvi savaites paskirsiu kibire sėdėt.
    Papildymas po savaites. Alus vis dar burbuluoja. Mielės užsikūrė per 24 val, stipriai burbuliavo 2 paras. Dabar vis dar burbuliatorius sukalba keleta kartų per minutę. Laikysiu dar 4 dienas, tada jau žiūrėsiu ar pilt.
Prisijungę aludariai