Informacija

Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. balandžio 5 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. balandžio 5 d.

Parametrai

OG:
1.066
FG:
1.018
ABV:
6.2 %
IBU:
23
EBC:
14
IBU/OG:
0.35
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pale Ale salyklas 7.0 4.500
Kukurūziniai dribsniai 3.0 0.500
Miuncheno salyklas 15.0 0.300
Konditerinis cukrus (baltas) 0.0 0.300
CaraAmber 60.0 0.200
      5.800

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (Czech) 4.0 35 60
Styrian Golding (Slovenia) 4.1 25 40
Curacao 0.0 15 10
Saaz (Czech) 4.1 10 5
      85  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew T-58 12.0 72

Komentarai

  • null

    2012 m. Balandžio 5 d.
    s-33 arba t-58 ir kuo aukštesnė fermentacijos temperatūra:). Gali užduot mieles prie 25 C.
  • null

    2012 m. Balandžio 5 d.
    Belgų apyniai Styrian arba Saaz.
  • Gytis

    2012 m. Balandžio 5 d.
    Aš tai dėčiau tik vienus apynius ir rinkčiausi saaz'ą, bet spalt arba styrian irgi nebus blogai. Kadangi kitur saazo nenaudoji, tai naudok vieną iš tų, kuriuos jau naudosi pradžioje. Aš dėčiau ne 15, bet 10 gramų. Bet 15 turbūt irgi nebus tragedija.
  • Vezlius

    2012 m. Balandžio 5 d.
    Štai, naudodamasis jūsų patarimais, atnaujinau receptą.
    Tikiuosi gausis bent kažkas panašaus į Blond elį :)
    O kokia jūsų nuomonė apie antrinę fermentaciją? Planuoju po pirminės tiesiog išpilstyti į butelius idedant čiut čiut cukraus.
  • Gytis

    2012 m. Balandžio 6 d.
    Nuomonė gera. Bet ta vadinamoji antrinė nėra tokia jau privaloma. Tik neskubėk pilstyti. Tegul porą savaitėlių pirminėje pastovi.
Prisijungę aludariai