Receptas / Erstikio 300
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
71 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. liepos 31 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. rugpjūčio 13 d.
Parametrai
OG:
1.042
|
|
FG:
1.002
|
|
ABV:
5.3 %
|
|
IBU:
45
|
|
EBC:
15
|
|
IBU/OG:
1.05
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Maltosa) | 4.0 | 3.800 | 95.0 | |
Karamelinis salyklas (naminis) | 181.1 | 0.200 | 5.0 | |
4.000 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 95 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 80ºC vandens;
• 60 min ~70ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC) +2L
antrinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 25ºC)
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 80ºC vandens;
• 60 min ~70ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC) +2L
antrinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 25ºC)