Informacija

Kiekis:
52 litrai
Efektyvumas:
90 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. rugpjūčio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. rugpjūčio 10 d.

Parametrai

OG:
1.057
FG:
1.011
ABV:
6.0 %
IBU:
22
EBC:
24
IBU/OG:
0.39
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 6.700
Candy sirupas 60.0 1.800
Miuncheno salyklas 15.0 1.300
karamelinis salyklas 233.8 0.500
      10.300

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Perle (DE) 7.7 60 60
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast 3522: Belgian Ardennes 200.0 74
Fermentis Safbrew Abbaye 12.0 80

Pastabos

Pirmą kartą viriau candy sirupą,pasiskaitęs -https://suigenerisbrewing.blogspot.com/2013/10/belgian-candi-sugar-ii.html.
Galutinis rezultatas gal ir gavosi,bet dėl per didelio optimizmo padariau keletą klaidų:
1-viriau simultaną kartu su alumi,bet apie 1,5-2 val bavau prikaustytas prie candy puodo.
2-candy sirupui puodą paėmiau tik 2x didesnį nei pradinis cukraus sirupo tūris,gale virimo dalis candy pabėgo.
3-cukraus inversija 125-135C 30min pavyko,sekanti fazė 135-145C liko ant abejo-lipant candy iš puodo termometras tokios temperatūros nefiksavo,nors spalvą gavosi kaip kavos.
4-Ph pamatavau tik po virimo-8.5 (reikėjo 10-11),nors ca hidroksido dėjau pagal rekomendacijas 20g -1kg cukraus.
Lauksiu galutinio rezultato -alaus.
Prisijungę aludariai