Receptas / Belgas R5
Informacija
Kiekis:
52 litrai
Efektyvumas:
90 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. rugpjūčio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. rugpjūčio 10 d.
Parametrai
OG:
1.057
|
|
FG:
1.011
|
|
ABV:
6.0 %
|
|
IBU:
22
|
|
EBC:
24
|
|
IBU/OG:
0.39
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 6.700 | 65.0 | |
Candy sirupas | 60.0 | 1.800 | 17.5 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 1.300 | 12.6 | |
karamelinis salyklas | 233.8 | 0.500 | 4.9 | |
10.300 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Perle (DE) | 7.7 | 60 | 60 | |
60 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast 3522: Belgian Ardennes | 200.0 | 74 | |
Fermentis Safbrew Abbaye | 12.0 | 80 |
Pastabos
Pirmą kartą viriau candy sirupą,pasiskaitęs -https://suigenerisbrewing.blogspot.com/2013/10/belgian-candi-sugar-ii.html.
Galutinis rezultatas gal ir gavosi,bet dėl per didelio optimizmo padariau keletą klaidų:
1-viriau simultaną kartu su alumi,bet apie 1,5-2 val bavau prikaustytas prie candy puodo.
2-candy sirupui puodą paėmiau tik 2x didesnį nei pradinis cukraus sirupo tūris,gale virimo dalis candy pabėgo.
3-cukraus inversija 125-135C 30min pavyko,sekanti fazė 135-145C liko ant abejo-lipant candy iš puodo termometras tokios temperatūros nefiksavo,nors spalvą gavosi kaip kavos.
4-Ph pamatavau tik po virimo-8.5 (reikėjo 10-11),nors ca hidroksido dėjau pagal rekomendacijas 20g -1kg cukraus.
Lauksiu galutinio rezultato -alaus.
Galutinis rezultatas gal ir gavosi,bet dėl per didelio optimizmo padariau keletą klaidų:
1-viriau simultaną kartu su alumi,bet apie 1,5-2 val bavau prikaustytas prie candy puodo.
2-candy sirupui puodą paėmiau tik 2x didesnį nei pradinis cukraus sirupo tūris,gale virimo dalis candy pabėgo.
3-cukraus inversija 125-135C 30min pavyko,sekanti fazė 135-145C liko ant abejo-lipant candy iš puodo termometras tokios temperatūros nefiksavo,nors spalvą gavosi kaip kavos.
4-Ph pamatavau tik po virimo-8.5 (reikėjo 10-11),nors ca hidroksido dėjau pagal rekomendacijas 20g -1kg cukraus.
Lauksiu galutinio rezultato -alaus.