Informacija

Kiekis:
10 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. balandžio 11 d.

Parametrai

OG:
1.037
FG:
1.009
ABV:
3.6 %
IBU:
0
EBC:
2
IBU/OG:
0.00
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Cukrus 0.0 0.800
Kmynai 3.0 0.300
      1.100

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Sausos kepimo 12.0 75

Pastabos

Receptas nurašytas iš 1957 metų "Šeimininkės vadovo".
"Kmynai nuplaunami, užpilami šaltu vandeniu ir virinami uždengtame puode nuo užvirimo dar pusę valandos. Paskiau skystis perkošiamas, supilamas cukrus, sudedama plonais griežinėliais piaustyta citrina ir, sunkai atvėsus iki 30 laipsnių, supilamos su cukrumi ištrintos mielės. Indas pridengiamas drobule, ir gira rauginama 2-3 dienas šiltame kambaryje. Po to nugraibomos putos, gira perkošiama ir supilstoma į butelius arba į statinaites. Gerai užkimšta gira laikoma rūsyje.
Girą galima vartoti po 2-3 dienų."

Kalba netaisyta:-) Citrinos reikia vienos, tik aš ją dėjau ne į auštančią misą, bet į pirminę fermentaciją. OG, FG taip pat nematavau, jei kas žinot kmynų ekstratingumą, receptą pataisysiu:-)

Komentarai

  • Regis

    2012 m. Balandžio 11 d.
    Vėliau šis receptas migravo į 1966m. išleistą B. Purvieninės knygą "Šalti patiekalai ir gėrimai".
    Beje, minėtoje knygoje yra ir daugiau giros receptų.
  • nuolaida

    2012 m. Gegužės 31 d.
    Tai o apie rezultatą kas parašys? :)
  • vidmantas

    2012 m. Gegužės 31 d.
    Prie to pačio... Gal kas gaminotės pieno ar tai išrūgų girą/gėrimą. Perku bambaliose, žiauriai skanus gėrimėlis. Vat recepto nežinau.
  • dzukas

    2012 m. Gegužės 31 d.
    Nuolaida, rezultatas geriamas... Rugsti, saldi, gaivi gira:-) zodziu skanu...
Prisijungę aludariai