Informacija

Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. balandžio 15 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. liepos 12 d.

Parametrai

OG:
1.081
FG:
1.027
ABV:
7.1 %
IBU:
97
EBC:
25
IBU/OG:
1.20
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Rūkytas salyklas ('Rauchmalz') 15.0 4.000
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Bramling Cross (U.K.) (pirmas misos apyniavimas) 7.3 50 60
Bramling Cross (U.K.) 7.3 25 40
Bramling Cross (U.K.) 7.3 25 20
Bramling Cross (U.K.) 7.3 50 0
Amerikietiško ąžuolo gabaliukai 0.0 25 0
      175  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Windsor 6.0 67

Pastabos

Salinimas:
~59-64°C - 105 min. + 3g CaSO4 + 1g CaCl2
--> 75˚C
Išviso 120 min.
Aplinkos temperatūra ~25°C

Komentarai

  • svyturys

    2012 m. Liepos 4 d.
    Nu čia įdomus alus tūrėtų gautis, ypač kai temperatūra +25C :)
  • Dainius

    2012 m. Liepos 4 d.
    Ir dar Windsor mielės, poryt žadu pilstyt, kad nebūt kaip praeitąkart :)
    Grįžęs randu 26°C.
  • Dainius

    2012 m. Liepos 12 d.
    Supilsčiau po nepilnų dviejų parų. Potencialo turi, mėnesį reiktų pabrandint.
  • DV

    2012 m. Liepos 13 d.
    Labai idomus edukaciniu poziuriu, neisivaizduoju, kad toki kas nors kur nors pardavinetu -- del to naminis alus yra jega.
    Mano galva stiprus dumo skonis ir didelis IBU graziai dera tarpusavyje, jei butu ne toks kartus jau butu negerai.
    Bendrai paemus maloniai nustebino.
  • Dainius

    2012 m. Rugpjūčio 7 d.
    Kai pasakei dėl apynių, gal tu ir teisus, būtų per daug saldu nuo rūkyto.
    O šiaip, man labai smagu tokius nekasdieniškus alus daryt.
Prisijungę aludariai