Informacija

Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
100 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. spalio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. vasario 25 d.

Parametrai

OG:
1.051
FG:
1.000
ABV:
6.7 %
IBU:
0
EBC:
0
IBU/OG:
0.00
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Cukrus (6 sultys+1 koncentruotas) 0.0 1.500
Cukrus gazavimui is koncentrato 0.0 0.100
      1.600

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
WLP775 English Cider Yeast 12.0 100

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Koncentruotos obuolių sultys (saldinimui) 720.0 ml Buteliuose 999 min.

Pastabos

Fermentuot :pirktines pasterizuotos obuolių sultis (6*1.9l)+koncentruotas sultis 1*.36l
Pilstymas: Det užsigazavimui ir saldumui (2 x 360 ml = 720 ml tai 350 gr cukraus gaunasi ~100 gr gazaviui ir likes saldumui).
Gazuot (~4 dienas) ir paskui  pasterizuot (kaitinant) sidrą jau buteliuose iki +68C. 
I sultis det pectic enzyme. Saldinimui koncentruotas sultis gerai nukaitint, kad pektinas isirtu.
Prisijungę aludariai