Receptas / Saldus Sidras v'2K20
Informacija
Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
100 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. spalio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. vasario 25 d.
Parametrai
OG:
1.051
|
|
FG:
1.000
|
|
ABV:
6.7 %
|
|
IBU:
0
|
|
EBC:
0
|
|
IBU/OG:
0.00
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Cukrus (6 sultys+1 koncentruotas) | 0.0 | 1.500 | 93.8 | |
Cukrus gazavimui is koncentrato | 0.0 | 0.100 | 6.3 | |
1.600 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
WLP775 English Cider Yeast | 12.0 | 100 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Koncentruotos obuolių sultys (saldinimui) | 720.0 ml | Buteliuose | 999 min. |
Pastabos
Fermentuot :pirktines pasterizuotos obuolių sultis (6*1.9l)+koncentruotas sultis 1*.36l
Pilstymas: Det užsigazavimui ir saldumui (2 x 360 ml = 720 ml tai 350 gr cukraus gaunasi ~100 gr gazaviui ir likes saldumui).
Gazuot (~4 dienas) ir paskui pasterizuot (kaitinant) sidrą jau buteliuose iki +68C.
I sultis det pectic enzyme. Saldinimui koncentruotas sultis gerai nukaitint, kad pektinas isirtu.
Pilstymas: Det užsigazavimui ir saldumui (2 x 360 ml = 720 ml tai 350 gr cukraus gaunasi ~100 gr gazaviui ir likes saldumui).
Gazuot (~4 dienas) ir paskui pasterizuot (kaitinant) sidrą jau buteliuose iki +68C.
I sultis det pectic enzyme. Saldinimui koncentruotas sultis gerai nukaitint, kad pektinas isirtu.