Informacija

Kiekis:
57 litrai
Efektyvumas:
89 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. spalio 25 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. lapkričio 22 d.

Parametrai

OG:
1.038
FG:
1.009
ABV:
3.9 %
IBU:
13
EBC:
10
IBU/OG:
0.33
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
MO Pale Ale 6.0 7.300
Cara Blond 20.0 0.500
Cara Gold 120.6 0.200
      8.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Dana 11.6 17 80
Pelynas (A. absinthium) 1.0 12 15
Kietis (A. vulgaris) 1.0 60 5
Peletrūnas (A. dracunculus) 1.0 28 2
Dirvoninis kietis (A. campestris) 0.0 28 2
Diemedis (A. abrotanum) 1.0 28 0
      173  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) 30.0 77

Pastabos

O štai Artemisia proporcijas dar reiks bandymų ir klaidų metodu atrasti, kad viena kitą pildytų, o ne naglai išsišoktų (2013 06 09).
Va rodos daugmaž radau, kaip galėtų būt gerai, o ar bus, pažiūrėsim aluje (2013 07 24).
Salinam 62 temp. 80 min., tekinam 76 laipsniuos.
07 31 FG 1.005
---------------------------------------------------------------------------
Seno recepto adaptacija :) Vanojimo konferencijai skiriama.
RO, 25/40, 6/4/2/2 druskos.
Analitė:
54.6   7.1   12.1    63.2    76.5
https://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=YFX0GX8
Salinimas 62C, fermentacija - 20C.
-------------------------------------------------------------------
2019 11 12 Papildoma adaptacija. Silpninam ir saldinam :)
Čiaupo, 20/50, druskos 5.5/0/2/5.5.
Salinimas:
15 min. 61C,
45 min. 72C.
Fermentacija 18C.

Komentarai

  • elis

    Prieš 3 sav.
    Čia į vidų ,ar iš įšorės ? kartumas turėtų būti bezbožnas. Pirty išprakaitavę, priterioję druskų ,ar neužtraukuliuos bohemščikai? :)
  • AntaKalnietis

    Prieš 3 sav.
    O ar pas patį yra taip, kad pelynas, skirtingai nuo apynio, brandoje ne mažėja, o tik stiprėja? Ar čia dėsnis toks, ar tik pas mane taip būna :) Maža to, nors pelyno kartumas gan panašus į apynio, bet va išgėrus alučio apynio kad ir didelis kartumas po tam tikro laiko mažėja burnoje...O pelynas lieka žnaibyti liežuvį ir praktiškai labai ilgam.
  • Peckelis

    Prieš 3 sav.
    <elis> Į vidų. Bet kodėl manai, kad labai kartu yra? Vis tik 57 litrai ir pagrindinio veikėjo 12 gr. Gramas penklitriui. Bet ką aš čia. Būsi per "Parodyk, ką gali", pergersim stiklinikę kokią ir spręsim traukulių atsiradimo perspektyvas besikeičiančiame pasaulyje.
    <AntaKalnietis> Visiška tiesa, pelyno kartumas, kaip ir aitriosios paprikos aštrumas, neslopsta. Stiprėti nestiprėja, bet mažėjant kitoms komponentėms, pojūtis sako, kad stiprėja. Dėl pasilikimo burnoje. Jei taip mostelėjus - tai ilgas verksmas, ieškant, kuo nuplaut. Bet darant, kad akurat, lengvas karstelėjimas - ne bėda.
  • elis

    Prieš 3 sav.
    A,kodėl skaičiuoji tik absento kartumą?,visos artemizijos karčios apart diemedį?Najei neužtraukuliuos,tai  tikrai liks be kirmėlių :))). O su tamsta visada čierkelę smagu išlenkti ir apie gyvenimo prasmę palialiakint.
Prisijungę aludariai