Receptas / PB Summit IPA
Informacija
Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
78 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. balandžio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. sausio 5 d.
Parametrai
OG:
1.072
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
8.1 %
|
|
IBU:
63
|
|
EBC:
26
|
|
IBU/OG:
0.87
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas | 3.0 | 6.000 | 90.9 | |
Melanoidinas | 70.1 | 0.400 | 6.1 | |
Special B | 400.3 | 0.200 | 3.0 | |
6.600 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Summit | 17.5 | 5 | 60 | |
Summit | 17.5 | 5 | 55 | |
Summit | 17.5 | 5 | 50 | |
Summit | 17.5 | 5 | 45 | |
Summit | 17.5 | 5 | 40 | |
Summit | 17.5 | 5 | 35 | |
Cascade (U.S.) | 6.0 | 13 | 30 | |
Cascade (U.S.) | 6.0 | 13 | 25 | |
Cascade (U.S.) | 6.0 | 13 | 20 | |
Cascade (U.S.) | 6.0 | 13 | 15 | |
Cascade (U.S.) | 6.0 | 13 | 10 | |
Cascade (U.S.) | 6.0 | 13 | 5 | |
Cascade (U.S.) (flameout) | 6.0 | 13 | 0 | |
Cascade (U.S.) (dry hopping) | 6.0 | 50 | 0 | |
171 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 12.0 | 86 |
Pastabos
Salinimas Hochkurz:
62'C 45 min
71'C 45 min
mashout 77'C
2.9l / kg
120g gliukozes -> 2 vol CO2
Visos knygos raso, kad reiketu starterio ar dvieju pakeliu mieliu, tai taip nedariau :)
Brandinti 8 sav.
62'C 45 min
71'C 45 min
mashout 77'C
2.9l / kg
120g gliukozes -> 2 vol CO2
Visos knygos raso, kad reiketu starterio ar dvieju pakeliu mieliu, tai taip nedariau :)
Brandinti 8 sav.
Regis
2012 m. Liepos 4 d.Tačiau dėl lagerių palaikau Gyčio nuomonę - "rimtai sudėtus" lagerius verta brandint. Nebūtina, bet verta. ;)
Artis
2012 m. Liepos 4 d.Gytis
2012 m. Liepos 4 d.O šiaip tai greičiau nurūgštėjimas tokiu atveju yra brendimo rezultatas - t.y. atsiskleidžia tikrasis alaus skonis. Sakyčiau tai labiau recepto-medžiagų-proceso rezultatas, negu skrudintų salyklų "prakeiksmas".
audryla
2012 m. Liepos 8 d....gailiuosi, kad pasidaviau provokacijai :-)
Būčiau brandinęs dar...
Aromatas įspūdingas, nepasikeitęs mano galva nuo pirmo ragavimo. Nedingo niekur ir alkoholio šiluma, sakyčiau net išryškejo, aprimus apyniams...
Jeigu ne tas alkoholio pojūtis, kaip sūnus išsireiškė - spirito skonis, dėčiau didelį pliusą...
Dainius
2012 m. Rugpjūčio 7 d.Dar labiau prigesę apyniai, tik patvirtina mano nuomonę, kad brandinimui jų reikia daugiau. Visa kita gerai.