Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
78 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. balandžio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. sausio 5 d.

Parametrai

OG:
1.072
FG:
1.010
ABV:
8.1 %
IBU:
63
EBC:
26
IBU/OG:
0.87
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 3.0 6.000
Melanoidinas 70.1 0.400
Special B 400.3 0.200
      6.600

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Summit 17.5 5 60
Summit 17.5 5 55
Summit 17.5 5 50
Summit 17.5 5 45
Summit 17.5 5 40
Summit 17.5 5 35
Cascade (U.S.) 6.0 13 30
Cascade (U.S.) 6.0 13 25
Cascade (U.S.) 6.0 13 20
Cascade (U.S.) 6.0 13 15
Cascade (U.S.) 6.0 13 10
Cascade (U.S.) 6.0 13 5
Cascade (U.S.) (flameout) 6.0 13 0
Cascade (U.S.) (dry hopping) 6.0 50 0
      171  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 86

Pastabos

Salinimas Hochkurz:
62'C 45 min
71'C 45 min
mashout 77'C
2.9l / kg

120g gliukozes -> 2 vol CO2

Visos knygos raso, kad reiketu starterio ar dvieju pakeliu mieliu, tai taip nedariau :)

Brandinti 8 sav.

Komentarai

  • Regis

    2012 m. Liepos 4 d.
    @Artis dėl kvietinukų ir "lengvų" eliukų, "lietuviškos sodybos" ir panašių alaus rūšių - pilnai sutinku. Man kvietinukai apskritai gardžiausi po savaitės - dviejų brandinimo.
    Tačiau dėl lagerių palaikau Gyčio nuomonę - "rimtai sudėtus" lagerius verta brandint. Nebūtina, bet verta. ;)
  • Artis

    2012 m. Liepos 4 d.  
    Smagu, kad sutarėm del bendrinių faktų. Dar vieną mistifikuota teorija noriu paneigti apie skrudintus salyklus. Tarp kelių aludarių sklaido teorija "tamsūs alus kai pradeda rūgštėti, tai tik ir rūgštėja. Arba jei kol kas nepradėjo, tai vėliau pradės". Man tai visiškai mistifikuotai skamba. Chemikai prašau Jūsų nuomonės.
  • Gytis

    2012 m. Liepos 4 d.  
    Jeigu tai infekcija, tai rūgštėjimą sunku sustabdyti :)

    O šiaip tai greičiau nurūgštėjimas tokiu atveju yra brendimo rezultatas - t.y. atsiskleidžia tikrasis alaus skonis. Sakyčiau tai labiau recepto-medžiagų-proceso rezultatas, negu skrudintų salyklų "prakeiksmas".
  • audryla

    2012 m. Liepos 8 d.
    Neiškenčiau ir atsidariau padovanotą butelaitį ir....
    ...gailiuosi, kad pasidaviau provokacijai :-)
    Būčiau brandinęs dar...
    Aromatas įspūdingas, nepasikeitęs mano galva nuo pirmo ragavimo. Nedingo niekur ir alkoholio šiluma, sakyčiau net išryškejo, aprimus apyniams...
    Jeigu ne tas alkoholio pojūtis, kaip sūnus išsireiškė - spirito skonis, dėčiau didelį pliusą...
  • Dainius

    2012 m. Rugpjūčio 7 d.
    Dar kartą skanautas VAK'e 2012.07.12.
    Dar labiau prigesę apyniai, tik patvirtina mano nuomonę, kad brandinimui jų reikia daugiau. Visa kita gerai.
Prisijungę aludariai