Receptas / žiemos konspiracinis
Informacija
Kiekis:
27 litrai
Efektyvumas:
47 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. kovo 16 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. kovo 18 d.
Parametrai
OG:
1.062
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
6.1 %
|
|
IBU:
34
|
|
EBC:
38
|
|
IBU/OG:
0.55
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pale Ale salyklas | 15.0 | 4.000 | 38.8 | |
Kupiškio pilsnerio salyklas | 3.0 | 4.000 | 38.8 | |
Sladovna Bruntál ekstraktas (šviesus) | 15.0 | 1.300 | 12.6 | |
brewferm aroma | 150.1 | 0.700 | 6.8 | |
karamelinis (naminis) | 250.2 | 0.150 | 1.5 | |
skrudintas kupiškis | 200.2 | 0.150 | 1.5 | |
10.300 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Magnum | 10.4 | 15 | 60 | |
Styrian Golding (Slovenia) | 5.0 | 40 | 60 | |
Magnum | 10.4 | 10 | 30 | |
Styrian Golding (Slovenia) | 5.0 | 5 | 10 | |
Styrian Golding (Slovenia) | 5.0 | 5 | 0 | |
75 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Brewferm Lager | 12.0 | 75 |
Pastabos
pirminė fermentacija 1 savaitė. antrinėj 3 dienos, subuteliuotas ir prieš nešant į rūsį laikytas šiltai 3 d. po dviejų savaičių ragautas butelaitis (gal net visi trys iškart) skonis puikus. itin malonus ir neįkyrus savadarbio karamelinio salyklo skonis. puta pradžioj didele ir rodosi tiršta, bet deja laikosi neilgai