Informacija

Kiekis:
17 litrų
Efektyvumas:
87 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. balandžio 21 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. gegužės 1 d.

Parametrai

OG:
1.063
FG:
1.018
ABV:
5.8 %
IBU:
30
EBC:
23
IBU/OG:
0.48
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Maltosa) 3.0 2.800
Munchner salyklas 25.0 1.000
Karamelinis salyklas 220.2 0.200
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 12.0 15 60
Spalt Select (German) 5.0 26 15
      41  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Sausos kepimo mielės 12.0 71

Pastabos

Salinimas:
60 min 67ºC (1:3);
1/3 mentalo užverdama;
tekinama ~80ºC vandeniu.

Fermentacija:
pirminė -9 dienos.
antrinė -be antrinės.

Komentarai

  • haris

    2012 m. Balandžio 21 d.
    nu idomu, koks cia gausis lietuviskas alus- kepimo mieles, maltosa ir magnum apyniai :)reiktu dar per siaudus tekinti :)
  • erstikis

    2012 m. Balandžio 21 d.
    Karvių bei kiaulių bute nelaikau, tai ir šiaudų neprilaikau. Man irgi bus įdomu, kas gausis. Iš principo tegul gaunasi bet kas, kad tik ne rūgštus.
Prisijungę aludariai