Informacija

Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
86 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. vasario 8 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. vasario 18 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.001
ABV:
6.8 %
IBU:
37
EBC:
27
IBU/OG:
0.71
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Chevallier Heritage salyklas 3.0 5.000
Rugių salyklas* 80.6 1.000
TF avižų salyklas* 80.6 1.000
      7.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Klonas Nr. 8 (savaiminukas) 1.0 150 60
Fredos Taurieji 2.0 150 60
      300  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Žemuogių pievelės (starteris) 2500.0 99

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Kadagio šakelės 2.0 kg Salinimui 60 min.
Kadagio šakelės 2.0 kg Salinimui 60 min.
Kadagio uogos 10.0 g Pirminei fermentacijai 5 d.

Pastabos

Žemaitišks kadugių, ruoduos.
Salinam tirštai (1:2) 62C, skiedžiam iki 1:3.5 verdančiu vandeniu, pridedam apynius, baigiam salinti prie 72-74C, pusę valandos-valandą mentalą paverdam, pabaigoje kadagių šakų ir keptą salyklo kepalą (iš rugių ir avižų) įdėdami, taikiai nutekinam, praplovimui naudodami kadagių arbatą. Šaldom, užduodam mieles.
*-keptinio garbei.
Prisijungę aludariai