Receptas / Gimtadienio Drumstasis
Informacija
Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
35 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. gegužės 2 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. kovo 6 d.
Parametrai
OG:
1.047
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
4.1 %
|
|
IBU:
22
|
|
EBC:
32
|
|
IBU/OG:
0.47
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Skystas salyklo ekstraktas "Savas alus" (šviesus) | 15.0 | 3.400 | 70.7 | |
Melanoidinas | 70.3 | 0.500 | 10.4 | |
CaraRed | 40.0 | 0.500 | 10.4 | |
CaraAmber | 60.0 | 0.250 | 5.2 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' | 50.0 | 0.100 | 2.1 | |
Skrudinti miežiai | 1002.4 | 0.060 | 1.2 | |
4.810 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Target (U.K.) | 11.0 | 15 | 60 | |
Styrian Golding (Slovenia) | 5.0 | 15 | 15 | |
30 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
MauriBrew Ale 514 | 12.0 | 67 |
Gytis
2012 m. Birželio 22 d.Kadangi degustacija vyko rūsyje su silpnu apšvietimu, drumstumo jokio nepastebėjau. Alus kaip alus, jokių defektų nepajutau, bet nėra kažkoks išskirtinis, mano nuomone. Skonis kiek sausokas, turbūt dėl ekstraktų naudojimo. Reikėtų pagalvoti kaip alui suteikti daugiau charakterio. Gal apyniais? Bet VAK'e taip kartais atsitinka, kad dėl transportavimo skoniai susijaukia. Namuose alus puikus, o VAK'e "neskamba".
audryla
2012 m. Birželio 22 d.Man "kūno" jame trūko... Pritarsiu Gyčiui, kad alui reiktų suteikt charakterio :-)
....ir gana jau žaist su tais ekstraktais :-)