Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
35 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. gegužės 2 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. kovo 6 d.

Parametrai

OG:
1.047
FG:
1.016
ABV:
4.1 %
IBU:
22
EBC:
32
IBU/OG:
0.47
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Skystas salyklo ekstraktas "Savas alus" (šviesus) 15.0 3.400
Melanoidinas 70.3 0.500
CaraRed 40.0 0.500
CaraAmber 60.0 0.250
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' 50.0 0.100
Skrudinti miežiai 1002.4 0.060
      4.810

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Target (U.K.) 11.0 15 60
Styrian Golding (Slovenia) 5.0 15 15
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
MauriBrew Ale 514 12.0 67

Nuotraukos

Komentarai

  • Gytis

    2012 m. Birželio 22 d.
    VAK 2012-06-21
    Kadangi degustacija vyko rūsyje su silpnu apšvietimu, drumstumo jokio nepastebėjau. Alus kaip alus, jokių defektų nepajutau, bet nėra kažkoks išskirtinis, mano nuomone. Skonis kiek sausokas, turbūt dėl ekstraktų naudojimo. Reikėtų pagalvoti kaip alui suteikti daugiau charakterio. Gal apyniais? Bet VAK'e taip kartais atsitinka, kad dėl transportavimo skoniai susijaukia. Namuose alus puikus, o VAK'e "neskamba".
  • audryla

    2012 m. Birželio 22 d.
    Ragautas 21.06.2012
    Man "kūno" jame trūko... Pritarsiu Gyčiui, kad alui reiktų suteikt charakterio :-)
    ....ir gana jau žaist su tais ekstraktais :-)
Prisijungę aludariai