Informacija

Kiekis:
10 litrų
Efektyvumas:
67 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. gegužės 3 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. gegužės 13 d.

Parametrai

OG:
1.048
FG:
1.004
ABV:
5.8 %
IBU:
0
EBC:
32
IBU/OG:
0.00
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Ruginė džiovinta duona 50.0 1.500
Konditerinis cukrus (baltas) 0.0 1.000
      2.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertauer Tradition (German) 2.5 30 0
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Sausos kepimo mielės (Dr. Oetker) 7.0 91

Pastabos

Poros metų senumo apyniai metami užpylus duoną karštu vandeniu.

Komentarai

  • Dainius

    2012 m. Gegužės 11 d.
    Nenoriu gadint statistikos, nuliai nesiskaito :)
  • Gytis

    2012 m. Gegužės 11 d.
    2012-05 VAK. Ten tikrai beveik 4% ABV? Labai gardus gėrimas, patiko.
  • Dainius

    2012 m. Gegužės 11 d.
    Įpyliau pora butelių išvakarėse, likusi gira dar ir dabar fermentuojas. Pernakt užsigazavo kaip reikiant, tarpinis tankis 1,026 taip kad 3% ABV teoriškai turėjo būt.
    Šiaip čia pati paprasčiausia gira, man labiau primena neišrūgusį cukraus sirupą. Mažai duonos skonio, nes viskas sukrito į košę. Tobulinsiu.
  • nauajas

    2012 m. Liepos 3 d.
    Pagal mano prosenelio recepta as dar dedu sauja razinu ir sauja dziovintu pjaustytu obuoliu (10litru). Dedu i raugimui paruosta misa ir jie ten buna iki ispilstau i butelius
  • Dainius

    2012 m. Liepos 12 d.
    Čia yra bazinis variantas, gali prisedėt ko tik nori pagal skonį.
Prisijungę aludariai