Receptas / Gintarinis elis
Informacija
Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. gegužės 8 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. birželio 18 d.
Parametrai
OG:
1.059
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
6.2 %
|
|
IBU:
23
|
|
EBC:
20
|
|
IBU/OG:
0.39
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 4.900 | 77.8 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.900 | 14.3 | |
BEST Caramel Extra Dark salyklas | 201.2 | 0.300 | 4.8 | |
BEST Rūgštinis salyklas | 5.5 | 0.200 | 3.2 | |
6.300 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 12.0 | 80 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Airiška kerpena | 5.0 g | Virimui | 15 min. |
Pastabos
- 25 l vandens
- 42˚ – 45 min (su avižiniais dribsniais, LIDL, kuriuos reikia virti apie 20 min)
- 65˚ – 60 min (su salyklais)
- 78 – 45 min (lėtai tekini)
- -10 l pirmoko,
- +4 l tekinimo vandens,
- +4 l tekinimo vandens iškėlus salyklus (prieš ciklo pabaigą)
- 100˚ – 90 min
- 60 min
- 15 min
- 10 min