Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. rugpjūčio 20 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. rugsėjo 1 d.

Parametrai

OG:
1.058
FG:
1.013
ABV:
5.9 %
IBU:
31
EBC:
20
IBU/OG:
0.53
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 4.900
Avižiniai dribsniai 4.0 0.780
BEST Caramel Extra Dark salyklas 202.4 0.300
BEST Rūgštinis salyklas 5.5 0.200
      6.180

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 13.0 22 60
Magnum 13.0 25 5
Citra 12.0 30 0
      77  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentum Mobile FM601 Senalio mielės 30.0 77

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Airiška kerpena 5.0 g Virimui 15 min.

Pastabos

  1. 25 l vandens
  2. 42˚ – 45 min (su avižiniais dribsniais, LIDL, kuriuos reikia virti apie 20 min)
  3. 65˚ – 60 min (su salyklais)
  4. 78 – 45 min (lėtai tekini)
    • -10 l pirmoko,
    • +4 l tekinimo vandens,
    • +4 l tekinimo vandens iškėlus salyklus (prieš ciklo pabaigą)
  5. 100˚ – 90 min
    • 60 min
    • 15 min
    • 10 min
    • 5 min
Antrinei fermentacijai 0.030 g gliukozės
Užgazavimui 0.140 g gliukozės
==
+0.3% ABV

Prisijungę aludariai