Receptas / Gintarinis elis 2
Informacija
Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. rugpjūčio 20 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. rugsėjo 1 d.
Parametrai
OG:
1.058
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
5.9 %
|
|
IBU:
31
|
|
EBC:
20
|
|
IBU/OG:
0.53
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 4.900 | 79.3 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.780 | 12.6 | |
BEST Caramel Extra Dark salyklas | 202.4 | 0.300 | 4.9 | |
BEST Rūgštinis salyklas | 5.5 | 0.200 | 3.2 | |
6.180 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentum Mobile FM601 Senalio mielės | 30.0 | 77 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Airiška kerpena | 5.0 g | Virimui | 15 min. |
Pastabos
- 25 l vandens
- 42˚ – 45 min (su avižiniais dribsniais, LIDL, kuriuos reikia virti apie 20 min)
- 65˚ – 60 min (su salyklais)
- 78 – 45 min (lėtai tekini)
- -10 l pirmoko,
- +4 l tekinimo vandens,
- +4 l tekinimo vandens iškėlus salyklus (prieš ciklo pabaigą)
- 100˚ – 90 min
- 60 min
- 15 min
- 10 min
- 5 min
Užgazavimui 0.140 g gliukozės
==
+0.3% ABV