Receptas / Erstikio THE RETURN OF COLUMBUS
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. rugsėjo 9 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. rugsėjo 17 d.
Parametrai
OG:
1.046
|
|
FG:
1.007
|
|
ABV:
5.2 %
|
|
IBU:
61
|
|
EBC:
19
|
|
IBU/OG:
1.32
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) | 4.0 | 3.800 | 95.0 | |
Karamelinis salyklas | 260.0 | 0.200 | 5.0 | |
4.000 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 85 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)