Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
72 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. rugsėjo 16 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. rugsėjo 30 d.

Parametrai

OG:
1.045
FG:
1.002
ABV:
5.5 %
IBU:
62
EBC:
19
IBU/OG:
1.40
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.800
Karamelinis salyklas 260.2 0.200
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 17.0 20 60
Columbus 17.0 10 15
Columbus 17.0 19 0
      49  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 12.0 95

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 19ºC) +2L
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
Prisijungę aludariai