Receptas / été froment II
Informacija
Parametrai
OG:
1.055
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
6.2 %
|
|
IBU:
15
|
|
EBC:
13
|
|
IBU/OG:
0.27
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Kvietinis salyklas (šviesus) | 3.0 | 2.000 | 38.5 | |
Bazinis salyklas | 3.0 | 2.000 | 38.5 | |
Vienos salyklas | 7.0 | 0.700 | 13.5 | |
Kukurūzų dribsniai | 2.0 | 0.320 | 6.2 | |
Brown Malt | 150.1 | 0.180 | 3.5 | |
5.200 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Hersbrucker (German) | 4.0 | 20 | 60 | |
Bramling Cross (U.K.) | 6.0 | 20 | 15 | |
40 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast Forbidden Fruit III karta | 200.0 | 85 |
Pastabos
66C - valanda
Kalendrų sėklos - 7 gr.
Vienos citrinos žievė
Šviežios ramunėlės -7gr.
Žvaigždinis anyžius - 5 vnt.
Kietuosius sugrūst, viską sumest virimo pabaigoj.
Kalendrų sėklos - 7 gr.
Vienos citrinos žievė
Šviežios ramunėlės -7gr.
Žvaigždinis anyžius - 5 vnt.
Kietuosius sugrūst, viską sumest virimo pabaigoj.
Naminis
2012 m. Birželio 22 d.audryla
2012 m. Birželio 22 d.Žiauriai daug aromato, bet jis nebuvo įkyrus ar nosį riečiantis. Kvepėjo anyžiais ir juodaisiais serbentais...mane mėgino įtikinti, kad yra ramunėlių kvapas, bet mano nosis kategoriškai atsisakė užuosti šį diapazoną :-) Skonių gamą jau Artis aprašė, ten jau ir aš jaučiau ramunėles :-) tik mano kuklia nuomone alui reikia dar bent mėnesiuko ramybės... jaunas jis kolei kas...Skonis nėra nusistovėjęs.
@Naminis
Neverk :-) Po mėnesiuko jis bus solidesnis, dabar gi baisiai padūkęs "jaunuolis" :-)
Dainius
2012 m. Liepos 11 d.Daug skonio ir kvapo, labai išraiškingas alus, branda tikrai nepakenktų.
Taikliausiai apibūdino Gedas - "Aludarių losjonas" :)
Naminis
2013 m. Sausio 7 d.Zydrius
2013 m. Vasario 15 d.