Informacija

Kiekis:
31 litras
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. lapkričio 17 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. gruodžio 7 d.

Parametrai

OG:
1.061
FG:
1.018
ABV:
5.7 %
IBU:
3
EBC:
7
IBU/OG:
0.05
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 9.000
      9.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertau Blanc 10.5 100 1
      100  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safbrew T-58 12.0 71

Pastabos

51 virimui, T58_III


8 valandos.

Virta 2020-11-14
Pilstyta 2020-12-5

Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 67 (pilta į 75), pabaiga su xx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai

Virta 20 min. Stiprokai, dangtis pusiau atidengtas kai užvirė, iki to uždengtas.

Pradinis OG 15 BRIX
Galutinis FG 3,5 BRIX
pH po virimo 5,95
pH 4,78 po fermentacijos pilstant.

Startas su 20 C iškart dedant į 13 C aplinką, fermentacija 20 d. kelis kartą pajudinant, gal ant 7 dienų.
Pilstoma į butelius savaitei prie 22C.

Gal kad vėsiau, gal kad mielės pakartotinos nenuskaidrėjo prieš pilstant.

Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).

Mielės 3,2 E
Salyklas 5,4 E (0,6 E - 1 kg)
Apyniai 2,5 E (200 g)



Prisijungę aludariai