Receptas / T58_III
Informacija
Kiekis:
31 litras
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. lapkričio 17 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. gruodžio 7 d.
Parametrai
OG:
1.061
|
|
FG:
1.018
|
|
ABV:
5.7 %
|
|
IBU:
3
|
|
EBC:
7
|
|
IBU/OG:
0.05
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 9.000 | 100.0 | |
9.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Hallertau Blanc | 10.5 | 100 | 1 | |
100 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safbrew T-58 | 12.0 | 71 |
Pastabos
51 virimui, T58_III
8 valandos.
Virta 2020-11-14
Pilstyta 2020-12-5
Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 67 (pilta į 75), pabaiga su xx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai
Virta 20 min. Stiprokai, dangtis pusiau atidengtas kai užvirė, iki to uždengtas.
pH po virimo 5,95
pH 4,78 po fermentacijos pilstant.
Gal kad vėsiau, gal kad mielės pakartotinos nenuskaidrėjo prieš pilstant.
Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).
Mielės 3,2 E
Salyklas 5,4 E (0,6 E - 1 kg)
Apyniai 2,5 E (200 g)
Virta 2020-11-14
Pilstyta 2020-12-5
Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 67 (pilta į 75), pabaiga su xx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai
Virta 20 min. Stiprokai, dangtis pusiau atidengtas kai užvirė, iki to uždengtas.
Pradinis OG 15 BRIX
Galutinis FG 3,5 BRIXpH po virimo 5,95
pH 4,78 po fermentacijos pilstant.
Startas su 20 C iškart dedant į 13 C aplinką, fermentacija 20 d. kelis kartą pajudinant, gal ant 7 dienų.
Pilstoma į butelius savaitei prie 22C. Gal kad vėsiau, gal kad mielės pakartotinos nenuskaidrėjo prieš pilstant.
Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).
Mielės 3,2 E
Salyklas 5,4 E (0,6 E - 1 kg)
Apyniai 2,5 E (200 g)