Receptas / Jūratės dvaro
Informacija
Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. gruodžio 6 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. birželio 2 d.
Parametrai
OG:
1.058
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
5.8 %
|
|
IBU:
30
|
|
EBC:
29
|
|
IBU/OG:
0.53
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 4.800 | 79.2 | |
BEST Melanoidin salyklas | 72.1 | 1.200 | 19.8 | |
BEST Chocolate salyklas | 914.7 | 0.060 | 1.0 | |
6.060 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale US-05(56) | 12.0 | 77 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Airiška kerpena | 3.0 g | Virimui | 15 min. |
Pastabos
24 l vandens
64˚C – 60 min
78˚C – 45 min
18-20˚
Originalus – Erstikio MARS receptas
Amarillo apyniai verdant pakeisti Bravo apyniais
64˚C – 60 min
78˚C – 45 min
- Nuleidžiu 12 l misos
- tekinu ~80ºC vandeniu
- 5l (+15 min su cirkuliacija)
- 5 l (iškėlus salyklą)
18-20˚
Originalus – Erstikio MARS receptas
Amarillo apyniai verdant pakeisti Bravo apyniais