Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. gruodžio 6 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. birželio 2 d.

Parametrai

OG:
1.058
FG:
1.013
ABV:
5.8 %
IBU:
30
EBC:
29
IBU/OG:
0.53
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 4.800
BEST Melanoidin salyklas 72.1 1.200
BEST Chocolate salyklas 914.7 0.060
      6.060

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Bravo 15.5 20 60
Amarillo 9.5 5 10
Amarillo 9.5 5 5
Amarillo 9.5 40 0
      70  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) 12.0 77

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Airiška kerpena 3.0 g Virimui 15 min.

Pastabos

24 l vandens
64˚C – 60 min
78˚C – 45 min
  • Nuleidžiu 12 l misos
  • tekinu ~80ºC vandeniu
    • 5l (+15 min su cirkuliacija)
    • 5 l (iškėlus salyklą)
Fermentacija:
18-20˚

Originalus – Erstikio MARS receptas
Amarillo apyniai verdant pakeisti Bravo apyniais
Prisijungę aludariai