Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. gruodžio 17 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. gruodžio 27 d.

Parametrai

OG:
1.059
FG:
1.014
ABV:
6.0 %
IBU:
25
EBC:
70
IBU/OG:
0.42
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 4.600
BEST Caramel Amber salyklas 71.0 0.500
BEST Chocolate salyklas 903.5 0.300
BEST Rūkytas salyklas 5.5 0.210
BEST Skrudinti miežiai 1302.0 0.150
      5.760

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 13.0 20 60
      20  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) 12.0 77

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Airiška kerpena 7.0 g Virimui 15 min.

Pastabos

Mielės antro naudojimo po saldžiojo stauto

Komentarai

  • kestukasdi

    Prieš 3 sav.
    Praėjus geram mėnesiui po išpilstymo į butelius skonis labai geras, tik gal šiek tiek daugiau norėtųsi rukyto salyklo,
    sekančiame virime pridėsiu +0,2kg.
    Alus kuris turi ilgai brandintis, tai dabar nešu į vėsų rūsį ir pamirštu apie jį bent iki rudens
  • Peckelis

    Prieš 3 sav.
    Geras požiūris - pradėti nuo mažiau ir suprasti, kiek ir kaip didinti. Ilgiau pabrandinti verta, bet po kokių 3 mėn. kas mėnesį po buteliuką galima žiūrėti, kad suprasti brendimo eigą ir pagauti piką, kuris gali būti ir anksčiau, nei ruduo.
  • Quadris

    Prieš 3 sav.
    Mano bandymų rezultatas, tai kol kas geriausias variantas su 0,4kg 20L Peated malt, daugiau nebandžiau, bet pagal mano skonį ir jaučiasi ir neįkyrus, kai dėjau 0,2kg buvo mažoka...
  • Awtas

    Prieš 3 sav.
    Dznai darau su vysniu medziu rukytu salyklu, gaunasi gerai. Rukytas salyklas sudro 4% viso salyklo, kas gaunsi ~100 gr / 10 litru.
Prisijungę aludariai