Informacija

Kiekis:
100 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. birželio 14 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. birželio 14 d.

Parametrai

OG:
1.059
FG:
1.016
ABV:
5.6 %
IBU:
10
EBC:
9
IBU/OG:
0.17
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Chateu Pilsen 2RS 4.0 28.000
      28.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (Czech) 4.0 100 75
Hallertauer Tradition (German) 4.0 50 5
      150  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew T-58 50.0 72

Pastabos

Salinimas pradedamas 75 ltr. vandens kurio temperatūra 45lps. pakeliam iki 63 paliekam 55min. keliam iki70 - 20min. pakeliam ik 78 porai min.
Tekinimas, verdant misą idedam 1gr. anyžių 100ltr.
Fermentacija 20lpsn. temperatūroje, pirmą parą laikant 22lps.
Lageriavimas min. 2 savaites 4lps. temperatūroje.

Komentarai

  • null

    2012 m. Birželio 14 d.
    salyklas Castle malting, kaip suprantu, teko ragaut:)
  • aristonas

    2012 m. Birželio 14 d.
    teisingai salyklai Castle maltings
  • Gytis

    2012 m. Birželio 15 d.
    Dėl IBU=10 turiu abejonių. Na bet bravoriui geriau matyti.
  • aristonas

    2012 m. Birželio 17 d.
    Gyti tavo abejones teisingos, nes pagal juos turetu buti 26-29 IBU, nezinau kodel, bet skaiciuokle taip suskaiciavo.
  • Gytis

    2012 m. Birželio 18 d.
    jeigu suskaičiavo, tai gal 10 ir yra? Jeigu tikrai IBU 10, tai mano nuomone reikėtų apynių daugiau dėti.
Prisijungę aludariai