Informacija

Kiekis:
5 litrai
Efektyvumas:
68 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. sausio 4 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. sausio 4 d.

Parametrai

OG:
1.059
FG:
1.018
ABV:
5.4 %
IBU:
17
EBC:
103
IBU/OG:
0.29
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Whiskey Malt 3.5 0.800
Avižiniai dribsniai 4.0 0.200
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' (angliškas) 901.4 0.150
BEST Caramel Extra Dark salyklas 185.2 0.100
Cukrus 0.0 0.100
Skrudintas kviečių salyklas 1051.6 0.050
      1.400

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
StyrianFox 7.0 10 15
      10  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar London ESB 12.0 70

Pastabos

Avižas perleidau per malūną ir užmerkiau brinkt ~30 min. prie 55*C temperatūros. Paskui su salyklais salinau kartu prie 65-67*C
pakaitydamas, kad išlaikyt t*, kaitinau 2 kartus. Apie valandą. Paskui užkėliau iki 72*C irgi kažkur valandai, iškaitinau iki 78*C ir tekinau 80 laipsnių vandeniu
per duršlioką nukošiau ir vėl užmaišiau salyklus. Matėsi kad susisalino, nes buvo skaidri misa. Pavirta 15 minučių ir palikta balkone ataušt
nakčiai. Ryte sudėjau visą pakį mielių.

Komentarai

  • Paklydęs

    Prieš 2 sav.
    Šiandien išpilsčiau, stiprus viskinio dūmo kvapas, bet skonis švarus. Tikrai geriamas vyriškas gėrimas. :) Įdomu kas gausis kai subręs.
  • Peckelis

    Prieš 2 sav.
    Labai įdomu ir man. Jei brendimas nenuvažiuos kur nereikia, skonis apvalės, balansuosis, o dūminiai fenoliai niekur nedings. Neturėtų ryškėti, bet ir neblės. Smalsu būtų paragauti, kai jau manysi, kad pasiekė brandą. Turiu mainams :)
  • Paklydęs

    Prieš 2 sav.
    Jei tik įdomu, tai ir aš mielai pasikeisiu.
  • Peckelis

    Prieš 2 sav.
    Tai atsiliepk. kai jau bus ragaujamas.
  • Paklydęs

    Prieš 2 sav.
    Gerai, šiandien padariau testuką prieš nuleisdamas rūsiuosna. Dūmas ir kvape ir skony yra stiprus, bet kartu gerai jaučiasi bazinis alaus stuburas, gal sakyčiau šiandienai degintų mažoka. Tai be pavasario daugiau jo neliesiu, tada ir parašysiu, jei bus geras. Įdomu, kad mažai virtas alus visai kaip alus.
Prisijungę aludariai