Receptas / Viskio stautas
Informacija
Kiekis:
5 litrai
Efektyvumas:
68 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. sausio 4 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. sausio 4 d.
Parametrai
OG:
1.059
|
|
FG:
1.018
|
|
ABV:
5.4 %
|
|
IBU:
17
|
|
EBC:
103
|
|
IBU/OG:
0.29
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Whiskey Malt | 3.5 | 0.800 | 57.1 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.200 | 14.3 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' (angliškas) | 901.4 | 0.150 | 10.7 | |
BEST Caramel Extra Dark salyklas | 185.2 | 0.100 | 7.1 | |
Cukrus | 0.0 | 0.100 | 7.1 | |
Skrudintas kviečių salyklas | 1051.6 | 0.050 | 3.6 | |
1.400 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
StyrianFox | 7.0 | 10 | 15 | |
10 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar London ESB | 12.0 | 70 |
Pastabos
Avižas perleidau per malūną ir užmerkiau brinkt ~30 min. prie 55*C temperatūros. Paskui su salyklais salinau kartu prie 65-67*C
pakaitydamas, kad išlaikyt t*, kaitinau 2 kartus. Apie valandą. Paskui užkėliau iki 72*C irgi kažkur valandai, iškaitinau iki 78*C ir tekinau 80 laipsnių vandeniu
per duršlioką nukošiau ir vėl užmaišiau salyklus. Matėsi kad susisalino, nes buvo skaidri misa. Pavirta 15 minučių ir palikta balkone ataušt
nakčiai. Ryte sudėjau visą pakį mielių.
pakaitydamas, kad išlaikyt t*, kaitinau 2 kartus. Apie valandą. Paskui užkėliau iki 72*C irgi kažkur valandai, iškaitinau iki 78*C ir tekinau 80 laipsnių vandeniu
per duršlioką nukošiau ir vėl užmaišiau salyklus. Matėsi kad susisalino, nes buvo skaidri misa. Pavirta 15 minučių ir palikta balkone ataušt
nakčiai. Ryte sudėjau visą pakį mielių.
Paklydęs
2021 m. Sausio 12 d.Peckelis
2021 m. Sausio 15 d.Paklydęs
2021 m. Sausio 17 d.Peckelis
2021 m. Sausio 17 d.Paklydęs
2021 m. Sausio 18 d.