Receptas / #2 2021 Corona Raudonis
Informacija
Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
73 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. sausio 29 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. kovo 29 d.
Parametrai
OG:
1.059
|
|
FG:
1.011
|
|
ABV:
6.4 %
|
|
IBU:
41
|
|
EBC:
25
|
|
IBU/OG:
0.69
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 5.000 | 74.2 | |
BEST Caramel Pils salyklas | 6.0 | 1.000 | 14.8 | |
BEST Caramel Munich III salyklas | 161.3 | 0.500 | 7.4 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.140 | 2.1 | |
Crystal malt | 151.3 | 0.100 | 1.5 | |
6.740 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Target | 11.4 | 20 | 60 | |
East Kent Golding | 6.4 | 10 | 60 | |
East Kent Golding | 6.4 | 15 | 25 | |
East Kent Golding | 6.4 | 20 | 15 | |
East Kent Golding | 6.4 | 20 | 0 | |
85 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safbrew Abbaye | 11.0 | 82 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Airiška kerpena | 10.0 g | Virimui | 15 min. |
Pastabos
Salinimas:
53.5 -54.9.C - 15min - Beriami tik karameliniai salyklai (keliam temp iki 62)
60C +1 kg bazinio (keliam temp iki 68)
66-68C - 90 min
vanduo - 1:3
Tekinimas:
78C - užpilant 85C
20 l - vanduo
---
21,2 l
OG - 1.059 - Hidrometro
OG - 1.061 - Reflektometro
FG - 1.010 - Hidrometro
Mielės (Abbaye) baigė dirbti po 5 d.
Fermentavosi puikiai - l. efektyvios 10 balų,
Rekomentuoju naudoti tylų burbuliatorių :)
------
Eksperimentas iš 4 l antroko
Taikant SAFBREW WB-06 mieles
OG - 1.030
2l - papildomai, sausam apyniavimui 2g Spalt Select A5,4, 40 g cukrau
2l - papildomai, sausam apyniavimui 1g Summit A10,8, 40 g cukrau
----
Į antrinę 8g cukraus litrui
--------
Pastabos:
Pale Ale salyklas iš atsargų (buvo izoliacijoje :) - 5 m. senumo
Apyniai - laikyti izoliuoti šaldytuve - 5 m. todėl naudosim didelį kiekį, kuris gali skirtis nuo apskaičiuoto IBU 40
P.S Cukringumo neįtakojo bazinis salyklas nors ir buvo labai senas
--------
Karbonizacijos tik po 1-2 sav.
1 sav. jautėsi saldumas 2 sav. jaučiasi kartumas,
man gal norėtusi lengvesnio IBU
------------------------
Butaliavimui
1l - 8g - cukraus (ilgesniam stovėjimui pilnai užtenka- puta - ok, korbonizacija - ok)
Nuotraukos
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
7.0
(1 balsas)
7.0
Karbonizacija tik po 1-2 sav.
1 sav. jautėsi saldumas
2 sav. jaučiasi kartumas,
Jautėsi IBU
Spalva
Purvinos link tamsios raudonos spalvos
Puta ilgai išliekanti, nėva visiškai balta
korbonizacija l.gera, nors naudota tik 8g/l
Kadangi buvo naudoti seni apyniai nebuvo tokio kvapo kaip iš šviežių