Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. vasario 5 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. vasario 5 d.

Parametrai

OG:
1.067
FG:
1.018
ABV:
6.4 %
IBU:
34
EBC:
104
IBU/OG:
0.50
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 3.3 5.000
Special B salyklas 291.4 1.000
BEST Skrudinti miežiai 1307.0 0.250
BEST Chocolate salyklas 902.1 0.250
      6.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 13.0 20 60
Sybilla 7.0 10 30
Hallertauer Tradition 5.8 10 15
      40  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 12.0 73

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Kava 20.0 g Salinimui 60 min.
Šokoladas (juodas) 200.0 g Virimui 15 min.
Airiška kerpena 5.0 g Virimui 15 min.
Viskio drožlės 20.0 g Pirminei fermentacijai -

Pastabos


----
Coffee Stout - Irish Stout alk. 5,9 %
Salyklas: šviesusis Pilsner salyklas, karamelinis salyklas, kava
Apyniai: Magnum, Sybilla, Hallertauer Tradition
Mielės: S-04 
----
Whisky Stout - Scottish Stout alk. 6,2 %
Salyklas: šviesusis Pilsner salyklas, skrudintas, Whisky
Apyniai: Magnum, Sybilla, Hallertauer Tradition
Mielės: S-04 


-------

Salinti:
66-68 ° C - 90 min

Tekinti:
77-78 ° C



Nuotraukos

Komentarai

  • Paklydęs

    2021 m. Vasario 5 d.
    Man atrodo, kad čia su SpecialB persistengta. Manau, kad 5% ir tai tik vardan ekspperrimmentto :) Dar manau, kad šitoks foreign ekstra stautas turi būt stipresnis. :)
  • mindex

    2021 m. Vasario 7 d.
    dėkui už pastabas,
    gali būti, kad persistengta, kolkas nevirta, todėl atsižvelgsim į pastabas ir pakoreguosim,
    o dėl stiprumo aš įdėjau du pvz. kas per alus ir kokios sudedamos dalys tam tikram alui,
    visa kita skonio reikalas ir kuo daugiau ekperimentuoti
Prisijungę aludariai