Receptas / Erstikio RŪSIO PASLAPTIS 4
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
74 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. kovo 22 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. balandžio 12 d.
Parametrai
OG:
1.076
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
9.0 %
|
|
IBU:
20
|
|
EBC:
23
|
|
IBU/OG:
0.26
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) | 4.0 | 4.000 | 64.0 | |
Miuncheno salyklas | 19.0 | 1.000 | 16.0 | |
Dan Sukker AUKSASPALVIS SIRUPAS | 30.0 | 0.750 | 12.0 | |
BEST Melanoidin salyklas | 70.7 | 0.500 | 8.0 | |
6.250 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Northern Brewer | 6.1 | 20 | 60 | |
Northern Brewer | 6.1 | 20 | 15 | |
40 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
BE-256 | 12.0 | 90 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas sumalta labai smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Visas salyklas sumalta labai smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)