Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
76 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. gegužės 10 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. gegužės 27 d.

Parametrai

OG:
1.047
FG:
1.005
ABV:
5.5 %
IBU:
35
EBC:
26
IBU/OG:
0.74
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) 4.0 3.800
Karamelinis salyklas 243.0 0.400
      4.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Herkules 17.0 15 60
Summit 13.5 21 0
      36  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 89

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumalta labai smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinama;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 18ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai