Receptas / nuoGira Paprastoji duonos
Informacija
Parametrai
OG:
1.033
|
|
FG:
1.017
|
|
ABV:
2.2 %
|
|
IBU:
0
|
|
EBC:
24
|
|
IBU/OG:
0.00
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Skrudinta juoda duona | 50.0 | 0.800 | 61.5 | |
Konditerinis cukrus (baltas) | 0.0 | 0.500 | 38.5 | |
1.300 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Sausos kepimo mielės | 6.0 | 50 |
Pastabos
Duona supjaustoma riekelėmis ir riekelės perpjaunamos dar į kelias dalis. Taip susmulkintą duoną skrudiname orkaitėje, kol apskrus. Kuo daugiau apskrus, tuo gira bus tamsesnė ir kartesnė. Paskrudusi duona supilama į kibirą ar kitą indą ir užpilama 10-11 litrų verdančio vandens bei išmaišius paliekama kol atvės. Tada duona išgriebiama, o skystis perkošiamas į rauginimo indą, supilamas cukraus ir maišoma, kol cukrus ištirps. Sausos kepimo mielės pilamos tiesiai į rauginamą skystį ir nemaišoma, o paliekama paviršiuje. Rauginama apie 1-2 paras. Kuo ilgiau tuo sausesnė (mažiau saldi). Tada pilstoma į butelius ir parą laikoma šaldytuve.
nuolaida
2012 m. Liepos 5 d.