Informacija

Kiekis:
8 litrai
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. liepos 1 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. liepos 5 d.

Parametrai

OG:
1.033
FG:
1.017
ABV:
2.2 %
IBU:
0
EBC:
24
IBU/OG:
0.00
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Skrudinta juoda duona 50.0 0.800
Konditerinis cukrus (baltas) 0.0 0.500
      1.300

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Sausos kepimo mielės 6.0 50

Pastabos

Duona supjaustoma riekelėmis ir riekelės perpjaunamos dar į kelias dalis. Taip susmulkintą duoną skrudiname orkaitėje, kol apskrus. Kuo daugiau apskrus, tuo gira bus tamsesnė ir kartesnė. Paskrudusi duona supilama į kibirą ar kitą indą ir užpilama 10-11 litrų verdančio vandens bei išmaišius paliekama kol atvės. Tada duona išgriebiama, o skystis perkošiamas į rauginimo indą, supilamas cukraus ir maišoma, kol cukrus ištirps. Sausos kepimo mielės pilamos tiesiai į rauginamą skystį ir nemaišoma, o paliekama paviršiuje. Rauginama apie 1-2 paras. Kuo ilgiau tuo sausesnė (mažiau saldi). Tada pilstoma į butelius ir parą laikoma šaldytuve.

Komentarai

  • nuolaida

    2012 m. Liepos 5 d.
    Labai skani gira. Rekomenduoju rauginti 1,5 paros ir tada bus super gerai.
Prisijungę aludariai