Receptas / Vienaragio pienas
Informacija
Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. birželio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. gruodžio 29 d.
Parametrai
OG:
1.053
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
5.6 %
|
|
IBU:
15
|
|
EBC:
7
|
|
IBU/OG:
0.28
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 4.500 | 78.3 | |
Kukurūzų dribsniai | 2.0 | 1.250 | 21.7 | |
5.750 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale K-97 | 12.0 | 81 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Airiška kerpena | 5.0 g | Virimui | 15 min. |
Pastabos
65˚ – 40 min
72˚ – 10 min
78 - 45 min tekinimui
100˚ – 90 min
HOP1 - 60 min
HOP2 ir kerpena - 15 min
HOP3 - 5 min
HOP4 - 3 min
Gerai praaeruoti ir, pagal galimybes, dėti daugiau mielių
Fermentacija prie 14˚ kol beveik sustoja, tada pabaigti prie 20˚
72˚ – 10 min
78 - 45 min tekinimui
100˚ – 90 min
HOP1 - 60 min
HOP2 ir kerpena - 15 min
HOP3 - 5 min
HOP4 - 3 min
Gerai praaeruoti ir, pagal galimybes, dėti daugiau mielių
Fermentacija prie 14˚ kol beveik sustoja, tada pabaigti prie 20˚