Receptas / Leftie's Stout
Informacija
Kiekis:
26 litrai
Efektyvumas:
77 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. liepos 2 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. liepos 2 d.
Parametrai
OG:
1.055
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
5.3 %
|
|
IBU:
34
|
|
EBC:
71
|
|
IBU/OG:
0.63
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 5.000 | 79.0 | |
Karamelinis salyklas | 200.2 | 1.000 | 15.8 | |
Skrudinti miežiai | 1281.0 | 0.330 | 5.2 | |
6.330 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Magnum | 15.5 | 13 | 60 | |
Nugget | 15.1 | 10 | 60 | |
Saaz (Czech) | 3.1 | 25 | 15 | |
Tradition (German) | 4.5 | 7 | 15 | |
55 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale US-05(56) antra generacija | 60.0 | 74 |
Pastabos
Likučių sunaikinimas. Pagal stilių daug maž stout gaunas. Apyniai išsikvėpę, taigi IBU tikrai bus mažesnis.
Dainius
2012 m. Liepos 3 d.Paantrinsiu Arčiui dėl temos aktualumo, ir jei ne eilinis kokio porterio nurūgštėjimas, gal ir nepradėtum domėtis šia tema.
Dar vienas pasvarstymas: tarkim degėsius mirkom atskirai, mirkalo pH krenta ženkliai, ir kadangi pilam į bendrą katilą, visa misa kiek parūgštėja. Ar vistik pH krenta nežymiai ir nekreipiam dėmesio, o gal pakoreguojam iki optimalaus dydžio?
Dainius
2012 m. Liepos 3 d.Žinant gH ir kH galima nustatyti RA, kadangi kH išreiškiamas HCO3 arba CaCO3 jonais. Tikslesnis rezultatas, jei žinai tikslią jonų sudėtį.
Zydrius
2012 m. Liepos 3 d.GiN
2012 m. Liepos 3 d.Gytis
2012 m. Liepos 3 d.