Informacija

Kiekis:
26 litrai
Efektyvumas:
77 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. liepos 2 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. liepos 2 d.

Parametrai

OG:
1.055
FG:
1.014
ABV:
5.3 %
IBU:
34
EBC:
71
IBU/OG:
0.63
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 5.000
Karamelinis salyklas 200.2 1.000
Skrudinti miežiai 1281.0 0.330
      6.330

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 15.5 13 60
Nugget 15.1 10 60
Saaz (Czech) 3.1 25 15
Tradition (German) 4.5 7 15
      55  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) antra generacija 60.0 74

Pastabos

Likučių sunaikinimas. Pagal stilių daug maž stout gaunas. Apyniai išsikvėpę, taigi IBU tikrai bus mažesnis.

Komentarai

  • Dainius

    2012 m. Liepos 3 d.
    Dėl Varliamušio klausimo, Arčio patarimu gali pasinaudot. Jei vistik pasirinktum viską salinti kartu, reikia kelt pH. Nežinant tikslių vandens parametrų puikiai tiks pononieko patarimas: pora šaukštelių sodos į salinamą vandenį :)
    Paantrinsiu Arčiui dėl temos aktualumo, ir jei ne eilinis kokio porterio nurūgštėjimas, gal ir nepradėtum domėtis šia tema.
    Dar vienas pasvarstymas: tarkim degėsius mirkom atskirai, mirkalo pH krenta ženkliai, ir kadangi pilam į bendrą katilą, visa misa kiek parūgštėja. Ar vistik pH krenta nežymiai ir nekreipiam dėmesio, o gal pakoreguojam iki optimalaus dydžio?
  • Dainius

    2012 m. Liepos 3 d.
    Aš dar naujokas šitoj srity, naudoju metodiką, aiškindamas kitiem ir pats geriau suprasi :)
    Žinant gH ir kH galima nustatyti RA, kadangi kH išreiškiamas HCO3 arba CaCO3 jonais. Tikslesnis rezultatas, jei žinai tikslią jonų sudėtį.
  • Zydrius

    2012 m. Liepos 3 d.
    šitos diskusijos paskęsta receptų krūvoj, o vertos bent žymų. kažkaip jas reiktų pakelt į „vertingus komentarus“ ar kažką pan.
  • GiN

    2012 m. Liepos 3 d.
    Dainiau, kai degėsius mirkom atskirai, galim pasirinkti trumpesnį mirkymo laiką nei salinimas ir tokiu būdu reguliuoti jų skonio/rūgštumo lygį. Apie tai šiek tiek rašiau čia: http://atvirasalus.lt/blog/gin/2011/11/26/skrudinti-salyklai-salinti-mirkyti-ar/
  • Gytis

    2012 m. Liepos 3 d.  
    Pagal braukaiser kalkuliatorių su mano vandeniu, kartu salinant viską, mentalo pH būtų 5,44. Faktiškai norma. Aš salinčiau viską kartu. Kartoju: su mano vandeniu.
Prisijungę aludariai