Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. liepos 20 d.
Receptas modifikuotas:
2023 m. sausio 30 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.012
ABV:
5.2 %
IBU:
33
EBC:
27
IBU/OG:
0.64
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 4.500
BEST Melanoidin salyklas 73.4 1.000
Gliukozė (praimingui) 0.0 0.170
BEST Chocolate salyklas 923.8 0.060
      5.730

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Bravo 15.5 20 60
Azacca 15.0 5 10
Azacca 15.0 5 5
Azacca 15.0 40 0
      70  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) 12.0 77

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Airiška kerpena 3.0 g Virimui 15 min.

Pastabos

24 l vandens
64˚C – 60 min
78˚C – 45 min
  • Nuleidžiu 12 l misos
  • tekinu ~80ºC vandeniu
    • 5l (+15 min su cirkuliacija)
    • 5 l (iškėlus salyklą)
Fermentacija:
18-20˚

Originalus – Erstikio MARS receptas
Amarillo apyniai verdant pakeisti Bravo apyniais

Komentarai

  • Gytis

    2021 m. Liepos 31 d.
    24 litrams 800 gramų gliukozės praimingui? tai čia kažkur 33 gramai litrui, ar ne? 
  • kiela

    2021 m. Rugpjūčio 5 d.
    Klaida buvo su gliukoze. Dešimt kartų daugiau buvau užrašęs, nei reikėjo. :)
Prisijungę aludariai