Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. liepos 20 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. rugpjūčio 4 d.

Parametrai

OG:
1.060
FG:
1.016
ABV:
5.9 %
IBU:
31
EBC:
29
IBU/OG:
0.51
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 4.800
BEST Melanoidin salyklas 72.7 1.200
Gliukozė (praimingui) 0.0 0.150
BEST Chocolate salyklas 918.9 0.060
Gliukozė (antrinei fermentacijai) 0.0 0.030
      6.240

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Bravo 15.5 20 60
Azacca 15.0 5 10
Azacca 15.0 5 5
Azacca 15.0 40 0
      70  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
FM601 (Senalio) 12.0 74

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Airiška kerpena 3.0 g Virimui 15 min.

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiaii

Salinimas:
• 60 min ~64ºC;
• tekinama ~80ºC vandeniu

Fermentacija:
kambario temperatūroje

Originalus – Erstikio MARS receptas
Amarillo apyniai verdant pakeisti Bravo apyniais

Komentarai

  • Gytis

    2021 m. Liepos 31 d.
    24 litrams 800 gramų gliukozės praimingui? tai čia kažkur 33 gramai litrui, ar ne? 
  • kiela

    2021 m. Rugpjūčio 5 d.
    Klaida buvo su gliukoze. Dešimt kartų daugiau buvau užrašęs, nei reikėjo. :)
Prisijungę aludariai