Receptas / Erstikio BUS REIKALŲ
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
79 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. lapkričio 13 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. lapkričio 25 d.
Parametrai
OG:
1.048
|
|
FG:
1.004
|
|
ABV:
5.8 %
|
|
IBU:
30
|
|
EBC:
13
|
|
IBU/OG:
0.61
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas | 4.0 | 4.000 | 97.6 | |
Karamelinis salyklas | 261.0 | 0.100 | 2.4 | |
4.100 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Wolf | 13.4 | 15 | 240 | |
15 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale BE-134 | 12.0 | 92 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 180 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 16ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC)
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 180 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 16ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC)