Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
77 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. lapkričio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. gruodžio 1 d.

Parametrai

OG:
1.045
FG:
1.002
ABV:
5.6 %
IBU:
41
EBC:
13
IBU/OG:
0.91
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 4.0 3.800
Karamelinis salyklas 261.6 0.100
      3.900

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Wolf 13.4 20 240
      20  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale BE-134 (šlapios, naudotos) 30.0 96

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 90 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai