Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. vasario 9 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. lapkričio 30 d.

Parametrai

OG:
1.073
FG:
1.018
ABV:
7.2 %
IBU:
26
EBC:
18
IBU/OG:
0.35
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kupiškio pilsnerio salyklas 3.0 6.000
Cukrus 0.0 0.410
Kupiškio pilsnerio salyklas (skrudintas keptuvėje) 180.1 0.300
      6.710

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Naminiai sodybos apyniai 3.0 70 60
Naminiai sodybos apyniai 3.0 40 30
      110  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 (trečios generacijos) 12.0 75

Komentarai

  • null

    2011 m. Vasario 11 d.
    Įdomus apyniai. Ar kultūriniai ar laukiniai?
  • erstikis

    2011 m. Vasario 11 d.
    Tiksliai nežinau. Drūlėnai - tai kaimas Kupiškio rajone. Žmonos senelis (to kaimo gyventojas) buvo senas aludaris. Gaila, kad nebespėjau jo iškamantinėti apie Kupiškio krašto aludarystės paslaptis ir tradicijas (per vėlai susidomėjau aludaryste).Taigi tie apyniai auga minėtoje sodyboje. Todėl juos taip ir pavadinau.
  • null

    2011 m. Vasario 11 d.
    Klausiu, nes įdomu, kokius apynius auginosi senieji aludariai. Koks jų kvapas.... Kartumas....
  • erstikis

    2011 m. Vasario 12 d.
    Pabandysiu sužinoti daugiau, bet šansų išsiaiškinti veislę nedaug. Kartumas nedidelis, kvapas nepasižymi išskirtinumu, bet alus išeina skanus.
Prisijungę aludariai