Informacija

Kiekis:
11 litrų
Efektyvumas:
48 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. liepos 20 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. liepos 20 d.

Parametrai

OG:
1.060
FG:
1.012
ABV:
6.3 %
IBU:
53
EBC:
16
IBU/OG:
0.88
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Rugių salyklas 6.0 3.000
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto 5.0 1.000
Vokiškas pilsnerio salyklas 3.0 0.700
Kvietinis salyklas (tamsus) 15.0 0.300
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 14.5 15 60
Willamette 5.0 10 20
Willamette 5.0 10 10
Willamette 5.0 10 5
      45  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 80

Pastabos

Salinimas:
90 min - 68 laipsniai.


Rugiai yra kažkas. Su tuom kas liko nutekinus galima nutinkuot namą bei išsitapetuot visą vidų. Taip velnioniškai šlapia ir lipnu. Ir neteka. Tekinimo procese pasikartojus visus personažo žodyno žodžius ir gimė pavadinimas. Visumoj: rekordiškai neefektyvu, likusi mentalo dalis kaip saldainiai saldūs, misos konsistencija kaip kisieliaus. Lauksiu galutinio produkto.

Komentarai

  • haris

    2012 m. Liepos 21 d.
    lenkiu galva, kaip toki nutekinai. dariau viena alu su 46% ruginio, tai vos tekejo. Rugstokas tures buti, baisiai putos ir tistas kaip kisielius :)
  • konung

    2012 m. Liepos 23 d.
    Su rugiais išvis technologiją tekinimo reiktų sugalvot. Problema tame, kad visas saldumas lieka sulipęs. Pvz. pradžioje tekėjo 1.042, o vėliau 1.068. Garantuoju, kad nusunkus tai kas liko, ten išvis fantastiški skaičiai būtų. Tik kaip jį ištraukt - mistika. O 60 proc. dėl to ėmiau, kad stilistikoj nurodyta ne mažiau 50. Neįsivaizduoju kaip tai reiktų efektyviai padaryt.
  • Dainius

    2012 m. Liepos 23 d.
    Supratau kas bus parašyta apačioj, kai pamačiau 60% rugių :) Prieš verdant http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/1490-ruginis">šitą irgi kažką buvau skaitęs, kad sunkiai teka, bet kol savo kailiu neišbandai, tol nelabai imi į galvą. Rugiai tai ne kviečiai, manau reiktų iki 25% naudot, nebent imtis kažkokių priemonių tekinimui pagerint.
  • haris

    2012 m. Liepos 24 d.
    kažkaip ryžių lukštus deda. grykiu labai dažo- gali EBC labai šoktelt :D
  • konung

    2012 m. Liepos 24 d.
    nu nebent įmaišyt lukštų tokį pat kiekį. Nes na ten ne tai, kad iltras kišasi. Tiesiog niekaip toj lipnioj masėn nesisunkia vanduo. Va gavau pasiūlymą didint temperatūrą tekinimo. Gal kažkiek geriau būtų.
Prisijungę aludariai