Receptas / Weihenstephaner Vitus - kažkas panašaus?
Informacija
Kiekis:
6 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. sausio 26 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. vasario 17 d.
Parametrai
OG:
1.158
|
|
FG:
1.039
|
|
ABV:
15.5 %
|
|
IBU:
8
|
|
EBC:
20
|
|
IBU/OG:
0.05
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Kvietinis salyklas | 4.8 | 1.080 | 25.0 | |
BEST Kvietinis salyklas | 4.8 | 1.080 | 25.0 | |
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 0.640 | 14.8 | |
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 0.640 | 14.8 | |
BEST Vienna salyklas | 9.0 | 0.440 | 10.2 | |
BEST Vienna salyklas | 9.0 | 0.440 | 10.2 | |
4.320 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast 3068: Weihenstephan Weizen | 5.0 | 75 |
Pastabos
6 Litrų batchas!
Mashiname:
40 minučių prie 44C (išgauti 4VG fenolį, gvazdikelius)
30 minučių prie 66C. Jeigu temperatūra bus didesnė, potencialiai turėsite daugiau bananų. (Daug lengviau parašyti, negu išgauti :D )
Apyniai:
60 minučių - Magnum
Mielės: tiks ir M20 Bavarian Yeast, nes nerandu kur WY3068 gauti.
Fermentum Mobile FM41 - būtų dar geriau, savas alus turi.
Misa:
Kažkokiu magišku būdu atvėsiname iki 16-17C, pitchiname mieles. Leidžiame temperatūrai natūraliai pakilti iki 20-21C ir burbuliuojame porą savaičių.
Sėkmės tiek man, tiek jums.
Mashiname:
40 minučių prie 44C (išgauti 4VG fenolį, gvazdikelius)
30 minučių prie 66C. Jeigu temperatūra bus didesnė, potencialiai turėsite daugiau bananų. (Daug lengviau parašyti, negu išgauti :D )
Apyniai:
60 minučių - Magnum
Mielės: tiks ir M20 Bavarian Yeast, nes nerandu kur WY3068 gauti.
Fermentum Mobile FM41 - būtų dar geriau, savas alus turi.
Misa:
Kažkokiu magišku būdu atvėsiname iki 16-17C, pitchiname mieles. Leidžiame temperatūrai natūraliai pakilti iki 20-21C ir burbuliuojame porą savaičių.
Sėkmės tiek man, tiek jums.