Informacija

Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
74 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. liepos 2 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. liepos 27 d.

Parametrai

OG:
1.074
FG:
1.019
ABV:
7.2 %
IBU:
7
EBC:
15
IBU/OG:
0.09
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Czech Munich 6.5 8.000
Skystas salyklo ekstraktas "Savas alus" (šviesus) 15.0 1.700
      9.700

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertau Blanc 10.5 100 2
Mandarina 7.6 30 2
      130  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Mangrove Jack's M84 Bohemian Lager 200.0 74

Pastabos

67 virimui, M84 pastiprintas


7 valandos.

Virta 2022-07-02
Pilstyta 2022-07-22

Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 68,5 (pilta į 73), pabaiga su 66. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai.

OG xxx prieš virimą.
Supiltas ekstraktas prieš pabaigą. Virta 30 min. Stipriai, dangtis truputį atidengtas kai užvirė, iki to uždengtas.

Pradinis OG 18 BRIX
Galutinis FG 5 BRIX
pH po virimo 5,7
pH 4,86 po fermentacijos pilstant.

Startas su 20 C iškart dedant į 17 C aplinką, fermentacija 14 d. be judinimo, 7 d. antrinė.
Pilstoma į butelius.

Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).

Mielės 0 E
Salyklas 6,72 E (0,84 E - 1 kg)
Apyniai 2,2 E:
-----Hallertau Blanc - 100 g - 1,6 E (80 E - 5kg, 1,6 ct gramas)
-----Mandarina 30 g - 0,6 E (19E - 1kg mandarina, 1,9 ct gramas )

Ekstraktas 5,5


Prisijungę aludariai