Receptas / M84 pastiprintas
Informacija
Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
74 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. liepos 2 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. liepos 27 d.
Parametrai
OG:
1.074
|
|
FG:
1.019
|
|
ABV:
7.2 %
|
|
IBU:
7
|
|
EBC:
15
|
|
IBU/OG:
0.09
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Czech Munich | 6.5 | 8.000 | 82.5 | |
Skystas salyklo ekstraktas "Savas alus" (šviesus) | 15.0 | 1.700 | 17.5 | |
9.700 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Hallertau Blanc | 10.5 | 100 | 2 | |
Mandarina | 7.6 | 30 | 2 | |
130 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Mangrove Jack's M84 Bohemian Lager | 200.0 | 74 |
Pastabos
67 virimui, M84 pastiprintas
7 valandos.
Virta 2022-07-02
Pilstyta 2022-07-22
Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 68,5 (pilta į 73), pabaiga su 66. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai.
pH po virimo 5,7
pH 4,86 po fermentacijos pilstant.
Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).
Mielės 0 E
Salyklas 6,72 E (0,84 E - 1 kg)
Virta 2022-07-02
Pilstyta 2022-07-22
Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 68,5 (pilta į 73), pabaiga su 66. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai.
OG xxx prieš virimą.
Supiltas ekstraktas prieš pabaigą. Virta 30 min. Stipriai, dangtis truputį atidengtas kai užvirė, iki to uždengtas.Pradinis OG 18 BRIX
Galutinis FG 5 BRIXpH po virimo 5,7
pH 4,86 po fermentacijos pilstant.
Startas su 20 C iškart dedant į 17 C aplinką, fermentacija 14 d. be judinimo, 7 d. antrinė.
Pilstoma į butelius. Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).
Mielės 0 E
Salyklas 6,72 E (0,84 E - 1 kg)
Apyniai 2,2 E:
-----Hallertau Blanc - 100 g - 1,6 E (80 E - 5kg, 1,6 ct gramas)
-----Mandarina 30 g - 0,6 E (19E - 1kg mandarina, 1,9 ct gramas )
Ekstraktas 5,5