Informacija

Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
72 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. rugpjūčio 7 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. rugpjūčio 22 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.015
ABV:
4.5 %
IBU:
6
EBC:
11
IBU/OG:
0.11
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Czech Munich 6.5 7.000
      7.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Mandarina 7.6 10 20
Hallertau Blanc 10.5 40 1
Mandarina 7.6 20 1
      70  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safbrew T-58 12.0 70

Pastabos

68-69 virimui, Gintarinis Elis T-58


7 valandos.

Virta 2022-08-07    kitas 08-13
Pilstyta 2022-08-20

Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 67 (pilta į 71), pabaiga su 64. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai.

OG xxx prieš virimą.
Virta 30 min. Stipriai, dangtis truputį atidengtas kai užvirė, iki to uždengtas.

Pradinis OG 13 BRIX , kitas 12
Galutinis FG 4 BRIX
pH po virimo 6,02, kitas 5,9
pH xxxx po fermentacijos pilstant.

Startas su 20 C iškart dedant į 18 C aplinką, fermentacija 6 d. be judinimo, 8 d. antrinė.
Pilant į antrinę FG 4.
Pilstoma į butelius.

Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).

Mielės 1,95 E
Salyklas 6,0 E (0,84 E - 1 kg)
Apyniai 1,4 E:
-----Hallertau Blanc - 50 g - 0,8 E (80 E - 5kg, 1,6 ct gramas)
-----Mandarina 20 g - 0,4 E (19E - 1kg mandarina, 1,9 ct gramas )

2
-----Hallertau Blanc - 40 g - 0,64 E (80 E - 5kg, 1,6 ct gramas)
-----Mandarina 30 g - 0,6 E (19E - 1kg mandarina, 1,9 ct gramas )


Prisijungę aludariai