Receptas / Lengvas Elis T-58
Informacija
Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
72 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. rugpjūčio 7 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. rugpjūčio 22 d.
Parametrai
OG:
1.049
|
|
FG:
1.015
|
|
ABV:
4.5 %
|
|
IBU:
6
|
|
EBC:
11
|
|
IBU/OG:
0.11
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Czech Munich | 6.5 | 7.000 | 100.0 | |
7.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Mandarina | 7.6 | 10 | 20 | |
Hallertau Blanc | 10.5 | 40 | 1 | |
Mandarina | 7.6 | 20 | 1 | |
70 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safbrew T-58 | 12.0 | 70 |
Pastabos
68-69 virimui, Gintarinis Elis T-58
7 valandos.
Virta 2022-08-07 kitas 08-13
Pilstyta 2022-08-20
Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 67 (pilta į 71), pabaiga su 64. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai.
pH po virimo 6,02, kitas 5,9
pH xxxx po fermentacijos pilstant.
Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).
Mielės 1,95 E
Salyklas 6,0 E (0,84 E - 1 kg)
Virta 2022-08-07 kitas 08-13
Pilstyta 2022-08-20
Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 67 (pilta į 71), pabaiga su 64. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai.
OG xxx prieš virimą.
Virta 30 min. Stipriai, dangtis truputį atidengtas kai užvirė, iki to uždengtas.Pradinis OG 13 BRIX , kitas 12
Galutinis FG 4 BRIXpH po virimo 6,02, kitas 5,9
pH xxxx po fermentacijos pilstant.
Startas su 20 C iškart dedant į 18 C aplinką, fermentacija 6 d. be judinimo, 8 d. antrinė.
Pilant į antrinę FG 4.
Pilstoma į butelius. Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).
Mielės 1,95 E
Salyklas 6,0 E (0,84 E - 1 kg)
Apyniai 1,4 E:
-----Hallertau Blanc - 50 g - 0,8 E (80 E - 5kg, 1,6 ct gramas)
-----Mandarina 20 g - 0,4 E (19E - 1kg mandarina, 1,9 ct gramas )
2
-----Hallertau Blanc - 40 g - 0,64 E (80 E - 5kg, 1,6 ct gramas)
-----Mandarina 30 g - 0,6 E (19E - 1kg mandarina, 1,9 ct gramas )