Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
77 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugpjūčio 18 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. spalio 8 d.

Parametrai

OG:
1.060
FG:
1.013
ABV:
6.2 %
IBU:
24
EBC:
18
IBU/OG:
0.39
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Apdovanojimai

  • Aludarių Taurė 2013

    2013 m. gegužės 11 d.
    Vieta: I
    Kategorija: Belgiški šviesieji stiprieji eliai
    Surinkti taškai: 41.00

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Čekiškas pils salyklas 3.0 3.100
Miuncheno salyklas 22.0 1.500
Kukurūziniai dribsniai 2.0 0.400
Cukrus 0.0 0.300
Abbey 50.0 0.250
CaraHell 25.0 0.100
Skrudintas miežių salyklas 'Black Dehusked' 1200.9 0.010
      5.660

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Perle (German) 8.5 19 60
Saaz (Czech) 3.9 10 30
Saaz (Czech) 3.9 20 15
Saaz (Czech) 3.9 20 5
      69  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew T-58 12.0 79

Pastabos

50C -- 20 min
65C -- 45 min
70C -- 30 min
82C->76C -->
Misa iki cukraus turėtų būti 1.056
Fermentacija 17C
http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=KTXKV8X

Receptas su kiekvienu virimu šiek tiek pakeičiamas. Jeigu domina originalusis receptas, rašykite man pm.

Nuotraukos

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

8.5

(2 balsai)

Komentarai

  • julius47

    2013 m. Rugsėjo 16 d.
    Mastau apie blondo virimą.
    Užkliuvo šitas receptas.
    Turiu klausimą dėl salinimo. Kaip darot su tokiu temperatūrų kėlimu:
    50C -- 20 min
    60C -- 30 min
    68C -- 30 min
    82C->76C -->
    Ar tiesiog dapilant vandens keliat temperatūras, ar puode salinat ir keliat temperatūras ant viryklės, ar dar kaip kitaip?
  • Gytis

    2013 m. Rugsėjo 16 d.
    Salinu puode, kaitinu puodą. Darant single infusion rekomenduočiau 65-66C temperatūrą.
    Mano nuomone, šitą alų labai svarbu fermentuoti žemesnėje temperatūroje, 17-18C.
  • julius47

    2013 m. Rugsėjo 16 d.
    Na reiks bandyt puode salint ir stebėti tas temperatūras.
    Dar dėl temperatūrų, kaip darai, ar t.y.
    ar 50C salini 20 min, paskui keli iki 60 salinini 30 ir t.t.
    ar pasieki 50 C ir tada 20 min keli iki 60C, tuomet per 30 min pakeli iki 68C ir t.t.?
    Dėl fermentavimosi manau pavyktų rasti vietą su tokiom temperatūrom.
    O kurį pats labiau rekomenduotum šįtą receptą ar
    http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/1174-gnb-blond-2-gb-bandymai ?
  • Gytis

    2013 m. Rugsėjo 16 d.  
    Nurodyti pauzių laikai, t.y. kiek laikau šioje temperatūroje. Kaitinu dujomis, 10C pakeliu per 5 minutes. Bet ten viena kita minutė į kairę ar dešinę nieko nereiškia.

    Fermentacija tokioje temperatūroje pakankamai lėta. Nusiteik palaukti porą savaičių.

    Tie receptai labai panašūs, jeigu palyginsi. Antrasis alus(šitas) kiek geresnis gavosi, rekomenduočiau jį. Atkreipk dėmesį, kad supiltas spalyje, o Aludarių taurėje pateiktas gegužės mėn, t.y. po 7 mėnesių.
  • julius47

    2013 m. Rugsėjo 16 d.
    Matau, kad mažai kuo skiriasi, tai ir svarstau kokį daryti.
    Dėkui už greitus atsakymus. Poros savaičių bėgyje virsiu na paskui vadinasi reiks daug kantrybės:)
Prisijungę aludariai