Informacija

Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
56 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugpjūčio 18 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. rugsėjo 3 d.

Parametrai

OG:
1.084
FG:
1.016
ABV:
8.9 %
IBU:
30
EBC:
24
IBU/OG:
0.36
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Apdovanojimai

  • Aludarių Taurė 2013

    2013 m. gegužės 11 d.
    Vieta: II
    Kategorija: Belgiški šviesieji stiprieji eliai
    Surinkti taškai: 41.00

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto 5.0 2.700
Belgiškas pilsnerio salyklas 3.0 1.700
Vienos salyklas 7.0 0.600
Konditerinis cukrus (rudas) 100.1 0.500
Konditerinis cukrus (baltas) 0.0 0.500
      6.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hersbrucker (German) 4.1 35 60
Hersbrucker (German) 4.1 20 40
Hersbrucker (German) 4.1 15 20
      70  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast Belgian Stout 12.0 81

Pastabos

Tripel'is, tai tiesiog trio: pilsnerio, vienos salyklai ir cukrus.

Salinimas:
60 laipsniai- 45 min
67 laipsniai - 45 min

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

6.6

(1 balsas)

Komentarai

  • konung

    2013 m. Sausio 26 d.
    Visgi geras tripelis. Maloniai šildo ir palydi pievų aromatais.
  • Artis

    2013 m. Sausio 26 d.
    O kaip pačios mielės? Patiko? Čia kaip suprantu iš WYEAST'o Private Collection'o?
  • konung

    2013 m. Sausio 29 d.
    Na mielės su charakteriu (ne tik skonio, bet ir šiaip elgsenos). Tripelis išėjo puikus. O šiaip nedaug su jom viriau. Teko ir partiją sugadint. Jei įdomu gali pats išbandyt, tuoj turėčiau turėti šviežių (t.y. kai išrūgs alus). Tik reikėtų išspręst perdavimo klausimą.
  • Modeslovas

    2013 m. Sausio 29 d.
    Jo šitas mieles ir aš pabandyčiau, bet būtent stoutui.
  • zaltys

    2013 m. Vasario 4 d.
    Belgiška sunkioji artilerja vakaro favoritas vienareikšmiškai :) Patinka :) Bandysiu mieles.
Prisijungę aludariai